Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2020, 13:44

Єврокомісія пропонує встановити рамки адекватної «мінімалки» в країнах ЄС

Єврокомісія запропонувала директиву, яка гарантує, що працівники в ЄС будуть захищені адекватною і достатньою мінімальною зарплатою, де б вони не працювали. Про це йдеться в заяві на сайті ЄК, передає Європейська правда.

Єврокомісія запропонувала директиву, яка гарантує, що працівники в ЄС будуть захищені адекватною і достатньою мінімальною зарплатою, де б вони не працювали.
Фото: ukrinform.ua

Що кажуть в ЄК

Як зазначають в Єврокомісії, в більшості країн-членів ЄС працівники страждають від недостатньої відповідності та/або прогалин у сфері захисту мінімальної заробітної плати.

Пропонована Директива створює основу для підвищення адекватності мінімальної заробітної плати та доступу працівників до захисту мінімальної заробітної плати в ЄС.

Читайте також: Женева вводить мінімальну зарплату на рівні $ 4 тисяч. Нова «мінімалка» втричі вище, ніж в США

У Брюсселі вважають, що встановлена ​​на адекватному рівні мінімальна зарплата не тільки матиме позитивний соціальний вплив, а й відкриє ширші економічні вигоди, оскільки скорочує нерівність у заробітній платі, допомагає підтримувати внутрішній попит і посилює стимули до роботи.

Адекватна мінімальна заробітна плата також може допомогти скоротити розрив в оплаті праці чоловіків і жінок, оскільки жінки отримують мінімальну заробітну плату більше, ніж чоловіки.

Читайте також: Названо мінімальні зарплати в європейських країнах

Мінімальна заробітна плата існує у всіх країнах-членах ЄС. У 21 країнах встановлено мінімальний розмір оплати праці, а в 6 державах-членах (Данія, Італія, Кіпр, Австрія, Фінляндія і Швеція) захист мінімальної заробітної плати забезпечується виключно колективними угодами.

«Мінімалка» в Україні

  • З 1 вересня 2020 Кабмін збільшив мінімальну зарплату в Україні до 5000 грн з подальшим збільшенням до 6000 грн з 1 січня 2021 і до 6500 грн з 1 липня 2021 року.

Читайте також: Зарплатна мінімалка 5000: чи стануть українці багатшими

Коментарі - 1

+
+15
skylake3
skylake3
29 жовтня 2020, 16:17
#
«Адекватная минимальная заработная плата также может помочь сократить разрыв в оплате труда мужчин и женщин, поскольку женщины получают минимальную заработную плату больше, чем мужчины.»

Вот это неожиданно. Это как же так? В самой демократической части света и такое допустили? Ну вообще)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися