Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 11:22

Рада НБУ підтвердила мандат EY як аудитора фінзвітності Нацбанку

Рада Національного банку України підтвердила мандат компанії Ernst & Young для аудіювання звітності НБУ за 2020 рік, повідомили в Раді НБУ, пише stockworld.com.ua.

Рада НБУ підтвердила мандат EY як аудитора фінзвітності Нацбанку
Фото: inlviv.in.ua

Деталі

Згідно зі статтею 9 закону «Про Національний банк України» Рада НБУ до 1 листопада звітного року затверджує аудиторську фірму для проведення аудиту річної фінансової звітності Національного банку.

У 2019 році Нацбанк підписав 5-річний контракт на незалежний аудит річної фінансової звітності за міжнародними стандартами з компанією ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги».

Ernst & Young входить до великої четвірки аудиторських компаній — чотирьох найбільших у світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги. Компанії мережі підтверджують звітність близько 20 центральних банків світу.

При цьому Рада НБУ повинна щорічно підтверджувати мандат цієї компанії на проведення аудиту.

Читайте також: НБУ змінив зовнішнього аудитора

Раніше

У Нацбанку вже співпрацювали з «Ернст енд Янг Аудиторські послуги»: фірма підтверджувала фінансову звітність НБУ за 2011-2013 роки, в період, коли регулятор перейшов на повне застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (в 2012 році).

З 2014-го по 2018 роки аудит річної фінансової звітності Національного банку здійснювала компанія «Делойт енд Туш ЮСК».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися