Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 16:34

Бізнес переходить в онлайн. Понад 50 тисяч ФОПів відкрито на порталі «Дія»

Понад 50 тисяч ФОП відкрито онлайн на порталі Дія у 2020 році. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час спільного брифінгу Мінцифри з Державною податковою службою. 

Понад 50 тисяч ФОП відкрито онлайн на порталі Дія у 2020 році.
Фото: diia.gov.ua

«Мінцифра плідно співпрацює з Державною податковою службою. Разом ми змогли запустити та перезапустити онлайн-послуги для ФОП та ТОВ. На сьогодні в Україні доступна найшвидша реєстрація бізнесу — за 15 хвилин можна відкрити ФОП на порталі Дія, не виходячи з дому. Понад 50 тисяч ФОП у 2020 році вже відкрито онлайн», — повідомив Федоров.

Нові цифрові можливості для бізнесу

  • Бізнес активно переходить в онлайн. Рік тому лише 4-6% приватних підприємців в Україні розпочинали онлайн. Наразі ця цифра становить 50%.

  • За пів року існування послуги створення та закриття ФОП онлайн нею успішно скористались понад 130 тисяч разів. Завдяки Дія у 2020 було відкрито більше 50 тисяч ФОП.

  • Відкрити ФОП на порталі можна за 15 хвилин, а ТОВ до 30 хвилин.

Читайте також: Мінцифри запустило сервіс «Дія.Бізнес». Чим він корисний

  • На порталі Дія доступна революційна послуга для реєстрації ТОВ. Мінцифра спростила процедуру — відтепер замість 88 полів у заяві залишилося лише 46. Замість 20 годин на оформлення документів — лише до 30 хвилин на подачу заяви онлайн.

  • Сьогодні економія завдяки реєстрації бізнесу онлайн становить 17 млн грн на рік. Потенційно Україна може заощаджувати до 255 млн грн на рік.

  • Мінцифра продовжує розвивати проєкт Дія.Бізнес. На платформі вже доступно 39 видів безкоштовних консультацій з будь-якого питання, яке стосується відкриття та ведення бізнесу.

  • Безкоштовні консультації також можна отримати в офлайн-центрі Дія.Бізнес у Харкові та незабаром у Миколаєві. Згодом такі центри будуть відкриті по всій Україні.

Нагадаємо

22 лютого 2020 року Міністерство цифрової трансформації України анонсувало запуск платформи для бізнесменів «Дія.Бізнес».

Коментарі - 2

+
0
AlSaher
AlSaher
27 жовтня 2020, 16:38
#
Страна предпринимателей
+
0
Кино Индустрия
Кино Индустрия
27 жовтня 2020, 17:46
#
А почему у меня написано «Открытие ФОП — в разработке!» Как так?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися