Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 14:27

Turkish Airlines відправляє пілотів в неоплачувану відпустку на півроку

Одна з найбільших авіакомпаній світу Turkish Airlines відправить іноземних пілотів в неоплачувану відпустку мінімум на півроку. Про це пише Bloomberg з посиланням на електронний лист, розісланий деяким співробітникам компанії.

Одна з найбільших авіакомпаній світу Turkish Airlines відправить іноземних пілотів в неоплачувану відпустку мінімум на півроку.
Фото: delo.ua

Причина такого рішення

На такий крок Turkish Airlines пішли через закриття кордонів і різке скорочення перельотів під час пандемії коронавіирусу.

Компанія втратила 2,23 мільярда лір ($280 млн) у другому кварталі, при цьому кількість пасажирів скоротилося майже на дві третини.

Читайте також: Як буде відновлюватися авіація: прогнози асоціації

На відміну від конкурентів, перевізник утримався від скорочення робочих місць і не став звертатися за державною допомогою. Замість цього авіакомпанія знизила зарплати пілотів на 50 відсотків. Цього року акції Turkish Airlines впали на 28 відсотків.

Відпустка в іноземних пілотів почнеться з 1 листопада, скількох пілотів торкнеться цей захід не уточнюється. Повторний розгляд цього питання заплановано тільки через шість місяців.

Читайте також: «Коронакриза». Wizz Air скорочує персонал на 19% і знижує зарплати

Збитки авіакомпаній

За оцінками Airports Council International Europe, європейської асоціації аеропортів, загальні збитки від епідемії коронавірусу складуть 14 млрд євро.

На початку березня IATA оновила прогноз фінансових втрат світових авіакомпаній в 2020 році у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Асоціація погіршила свій лютневий прогноз, оцінивши сумарні збитки авіакомпаній, у разі подальшого поширення вірусу до $113 млрд проти $29,3 млрд в лютому.

В IATA відзначають, що з моменту початку спалаху ціни на акції авіакомпаній впали майже на 25% — це приблизно на 21 процентний пункт більше, ніж зниження, яке спостерігалося під час епідемії SARS 2003 року.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися