Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 13:52

Прибуток HSBC знизився більше ніж у 2 рази

За результатами третього кварталу, прибуток найбільшого європейського банку HSBC знизився на 54% – до 1,36 мільярда доларів. Аналітики очікували більш високого показника – на рівні 2,21 мільярда доларів, повідомляє LBLV.

За результатами третього кварталу, прибуток найбільшого європейського банку HSBC знизився на 54% – до 1,36 мільярда доларів.
Фото: LBLV

Таке істотне падіння прибутку керівництво банку пов'язує з кризою, спричиненою пандемією.

На 36% знизився доподатковий прибуток банку – до 3,07 мільярда доларів. Експерти очікували більш низького показника – 2,07 мільярда доларів. Що стосується виручки, показник зменшився на 11% – з 13,36 мільярда доларів до 11,93 мільярда доларів. Це пов'язано з негативним впливом низьких процентних ставок у період пандемії коронавірусу.

У банку вважають, що низькі процентні ставки негативно позначаться на чистому процентному доході і у четвертому кварталі. При цьому повідомляється про істотне скорочення відрахувань до резервних фондів. У HSBC очікують, що показник буде перебувати біля нижньої межі діапазону 8 – 13 мільярдів доларів.

Фінансові результати третього кварталу керівництво банку вважає не найгіршими. Ноель Куїн, виконавчий директор HSBC, назвав показники в умовах пандемії «обнадійливими».

На сьогоднішніх торгах у Гонконгу акції банку подорожчали на 4,8%. Як відзначають в LBLV, з січня акції HSBC втратили в ціні 44,4%.

Дмитро Доронін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін