Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 13:31

Справа Приватбанку. Суд вимагає у НАБУ звіт Kroll за позовом Коломойського

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Ігоря Коломойського і затребував у НАБУ і СБУ результати розслідування детективного агентства Kroll по Приватбанку, складені для Нацбанку. Про це повідомляє Finbalance.

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Ігоря Коломойського і затребував у НАБУ і СБУ результати розслідування детективного агентства Kroll по Приватбанку, складені для Нацбанку.
Фото: pravda.com.ua

Передісторія

Раніше НБУ заявляв, що компанія Kroll провела forensic audit Приватбанку, який підтвердив підозри щодо можливого нанесення шкоди банку перед націоналізацією на $ 5,5 млрд. Коломойський заперечив цю інформацію.

У зв'язку з цим на початку червня 2020 року Печерський районний суд Києва витребував у Нацбанку ряд документів, пов'язаних з аудитом детективного агентства Kroll Associates UK Limited.

Читайте також: Приватбанк заявляє, що документи в справі Суркісів — підроблені

У ході судового процесу представники НБУ і Приватбанку відзначали, що звіт Kroll не стосується предмета і підстав позову, а також відзначали, що представники Коломойського самостійно можуть звернутися в агентство Kroll.

У судових матеріалах відзначається, що слідчий СБУ в серпні 2018 року таки вилучав у Нацбанку матеріали звіту Kroll.

Нагадаємо

  • 16 жовтня Шостий апеляційний адмінсуд Києва поновив справу про скасування націоналізації Приватбанку. Відповідно до системи судових реєстрів, слухання призначені на 26 листопада 2020 року.
  • 20 жовтня Боголюбов подав перші позови проти націоналізації Приватбанку.
  • 2 вересня Печерський районний суд задовольнив вимогу шести офшорних компаній, пов'язаних з братами Григорієм та Ігорем Суркісами про стягнення з Приватбанку $ 350 млн. Компанії вимагали, щоб Приватбанк виконував умови депозитних договорів, які були укладені між ними і кіпрським філією банку до націоналізації в грудні 2016 року. Загальна сума вимог компаній — $250 млн тіла депозитів і $100 млн відсотків.

Коментарі - 2

+
+15
Pavel Demishev
Pavel Demishev
27 жовтня 2020, 13:57
#
Что-то не сходится 250 млн тело и 100 млн проценты. Интересно по какому проценту посчитаны 100 млн.
+
0
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
27 жовтня 2020, 14:47
#
Ну если взять к примеру 10% (что в полне могло быть), то это 25 млн в год, за 4 года вот и 100 млн.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися