Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 12:10

JP Morgan передбачив двозначне зростання ринку акцій у випадку перемоги Трампа

До президентських виборів в США залишився тиждень. На думку головного стратега по ринку акцій в JPMorgan Дубравко Лакос-Бухаса, якщо перемогу здобуде Дональд Трамп, темпи зростання акцій будуть обчислюватися двозначними числами. Про це пише Bloomberg, посилаючись на дослідження аналітиків інвестиційного банку.

До президентських виборів в США залишився тиждень.
Фото: 24tv.ua

Перемога Трампа

Якщо при владі залишиться президент-республіканець, індекс S&P 500 до кінця року може зрости на 15% від поточного рівня — до 3900 пунктів. Це найоптимістичніший сценарій для ринку, зазначив аналітик.

Перемога Байдена

Якщо ж переможе демократ Джо Байден, реакція ринку буде нейтральною в короткостроковій перспективі, вважають в JPMorgan.

Швидше за все, відразу ж після виборів демократи оголосять про великі бюджетні стимули або інвестиції в інфраструктуру, які стануть каталізатором зростання акцій. Але в той же час підвищення корпоративних податків, якого чекають від Байдена, стане негативним фактором для ринку, аргументують аналітики банку нейтральний прогноз.

Читайте також: Яким буде курс долара при президенті Байдена

Ситуація на ринку

За лічені дні до виборів напруженість на ринку не спадає. Індекс волатильності Cboe вже кілька тижнів тримається на позначці 30. Найбільше інвестори стурбовані тим, що буде відбуватися в секторах, на які найчастіше посилаються кандидати під час передвиборної кампанії. У цих секторах і будуть відбуватися найпомітніші рухи після виборів, упевнені експерти банку.

Прогнози аналітиків

Енергетика, фінанси і охорона здоров'я можуть зрости більше за інших незалежно від підсумків американських виборів, оскільки на ці сектори посилалися обидва кандидати, пише Reuters, коментуючи на прогнози JPMorgan.

Читайте також: У разі перемоги Трампа, фондовий ринок США продовжить зростання — експерт

Аналітики банку вважають, що акції енергетичного і фінансового секторів, які впали в ціні, стануть ключовими бенефіціарами перемоги Трампа, в той час як перемога Байдена призведе до зростання акцій альтернативних джерел енергії та зелених технологій, а також може викликати перетікання грошей інвесторів з американських акцій зростання в акції зростання іноземних компаній. Остання тенденція буде пов'язана з ризиком підвищення податків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися