Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2020, 19:00

У разі перемоги Трампа, фондовий ринок США продовжить зростання — експерт

Для президента США Дональда Трампа зараз надзвичайно важливо, щоб фондовий ринок зростав. І це зростання продовжиться у разі його перемоги на наступних президентських виборах. Таку думку висловив практикуючий інвестор, лектор Фрідом Фінанс Україна Тарас Гандзій під час вебінару «Інвестиції без кордонів і при будь-якому штормі».

На думку Тараса Гондзія, для Дональда Трампа зростання фондового ринку має надзвичайно важливе значення, оскільки за статистикою президенти США обирались на другий термін саме тоді, коли ринки зростали.

«Зараз очевидно, що для Трампа фондовий ринок – один з ключових елементів виборчої кампанії», — вважає експерт. Водночас, він підкреслив, що у разі перемоги на виборах Джо Байдена фондовий ринок так само залишатиметься ключовим елементом політики.

В чому причини зростання ринку

На думку Гандзія, зараз фондовий ринок США зростає через безпрецедентні фінансові вливання в економіку. «Не важливо, на кого спрямована фінансова підтримка, рано чи пізно гроші все одно потрапляють на фондовий ринок. Справа в тому, що страхові, пенсійні фонди, банківські рахунки пов’язані з фондовим ринком, альтернатив якому за дохідністю немає», — зазначив експерт.

Ще одна причина зростання фондового ринку США — у великій кількості американців, які почали купувати акції, — переконаний представник Фрідом Фінанс Україна.

«За останні 3 місяці кількість відкритих брокерських рахунків у США зросла кратно. Здавалося б, відбувається криза, поширюється коронавірус, відбуваються скорочення працівників. Це мало б змусити людей затягнути паски, але все відбулося навпаки — інтерес до торгівлі збільшився», — зазначив Гандзій.

На скільки зросли ринки

Після пікового падіння в середині березня індекс S&P500 зріс на 45%.

Читайте також: Кінець Уоррена Баффета: чи поховає нинішня криза стратегію біржового гуру

Також за цей період суттєве зростання продемонстрував інший ключовий американський індекс Dow Jones, який зріс на 40%.

Коментарі - 1

+
0
valeriyodessa
valeriyodessa
10 липня 2020, 10:53
#
Сразу видно что тарас гандзий - крупнейший эксперт.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися