Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 11:43

Ощадбанк подовжив дію платіжних карток переселенців до 2021 року

Дію карток Ощадбанку, держателями яких є внутрішньо переміщені особи і вони обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», пролонговано до 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ощадбанк подовжив дію платіжних карток переселенців до 2021 року
Фото: delo.ua

Ухвалено рішення

Якщо термін дії карток спливає під час карантину, вони не будуть блокуватися до 1 січня 2021 року.

«Завдяки консолідованій роботі й розумінню Ощадбанку стосовно необхідності захисту прав наших громадян з тимчасово окупованих територій, ми змогли знайти спільне рішення і подовжити дію карток, аби люди не стали заручниками ситуації через карантин і тимчасові обмеження, які спричинив covid-19», – повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук.

Що гарантовано переселенцям чинним законодавством

Крім акцій і послуг конкретних українських банків, згідно зі ст. 2 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» банки не повинні нараховувати пеню і штрафи на основну суму заборгованості за кредитними зобов'язаннями громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території АТО або які переселилися з неї в період проведення антитерористичних операцій.

Для цього банки повинні встановити місце проживання фізособи на підставі раніше поданих клієнтом офіційних документів або належним чином посвідчених копій. Отримані дані банки повинні зіставити з Переліком населених пунктів, на території яких проводилася АТО, затвердженим розпорядженням КМУ. У роз'ясненнях Національного банку йдеться про те, що банки не повинні вимагати додаткових документів, таких як сертифікат про форс-мажорні обставини Торгово-промислової палати, і ця норма повинна виконуватися всіма українськими банками.

Ця норма також стосується пені і штрафів на основну суму заборгованості за кредитними зобов'язаннями і жодним чином не звільняє громадян від погашення основної суми заборгованості.

Читайте також: З бюджету виділять 5,6 мільйона на житло для переселенців

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися