Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 9:16

Чого очікувати від курсу гривні на цьому тижні. Прогноз аналітика

На поточному тижні необхідність платити щомісячні податки буде стимулювати продаж валюти. Це надасть додаткову підтримку курсу гривні до долара. Про це розповів старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович, пише РБК.

На поточному тижні необхідність платити щомісячні податки буде стимулювати продаж валюти.
Фото: glavcom.ua

Прогноз

«Поточний тиждень пройде під знаком податкових платежів і може отримати ще більшу пропозицію валюти від експортерів. Тому збалансувати надлишок пропозиції може тільки зменшення продажу валюти тими, хто буде отримувати відшкодування ПДВ», — сказав він.

Як зазначив аналітик, після п'яти тижнів інтервенцій з продажу валюти минулого тижня НБУ не брав участі в торгах на валютному ринку. Минулого тижня курс гривні на міжбанківському ринку коливався і завершив тиждень на рівні 28,32 грн/$, що лише на 0,1% міцніше ніж на попередньому тижні.

Читайте також: Гривня VS долар: Що прогнозують експерти

«Такий стан валютного ринку посприяв тому, що Нацбанк не проводив інтервенцій з продажу валюти або її покупці, дозволяючи ринку збалансовуватися самостійно. У четвер гривня навіть зміцнилася, але вже до кінця тижня повернулася на звичний рівень, наближений до 28,3 грн/$ », — додав він.

Ситуація на валютному ринку

Національний банк протягом тижня 19 — 23 жовтня 2020 року не проводив інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. Таким чином, НБУ вперше з липня 2020 року відмовився від участі на міжбанку.

Відео: Що відбувається з економікою і курсом: як правильно інвестувати в валюту

Нагадаємо, заступник глави НБУ Юрій Гелетій заявив, що Національний банк України має намір зберегти плаваюче курсоутворення на валютному ринку і що у НБУ немає мети щодо курсу гривні до долара.

Коментарі - 3

+
+30
Все буде Україна
Все буде Україна
27 жовтня 2020, 9:41
#
От аналитиков нех.что то ожидать.Р.S доказано временем.
+
+51
bmp
bmp
27 жовтня 2020, 9:58
#
Мы тут на сайте уже больше разбираемся в курсе,чем те аналитики :)
+
+27
AleksandrBank
AleksandrBank
27 жовтня 2020, 10:40
#
«Чего ожидать от курса гривны на этой неделе. Прогноз аналитика» - ответа не услышал
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися