Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 19:21

75% банків змінили свої стратегії через сovid-19 — дослідження Marqeta

Covid-19 змусив понад 75% банків змінити свої майбутні стратегії, приділяючи дедалі більше уваги цифровізації. Про це йдеться в дослідженні компанії Marqeta, що займається випуском карт і платіжними технологіями.

75% банків змінили свої стратегії через сovid-19 — дослідження Marqeta
Фото: pixabay.com

Локдаун 1.0 — що відбувалося

Із закриттям багатьох роздрібних точок продажів на ранніх етапах локдауна, коли спостерігався сплеск електронної комерції, банківський сектор пішов аналогічним шляхом. У цей період дедалі більше людей почали вибирати цифровий банкінг замість відвідування відділень.

До кінця березня 2020 року використання цифрових додатків у банківській сфері зросло на 72%, а зняття готівки знизилося на 60% в кінці квітня порівняно з періодом початку пандемії.

Covid-19 не тільки призвів до зміни банківських звичок споживачів, а й самим банкам також довелося змінитися, зосередившись більше, ніж будь-коли, на інструментах цифрового банкінгу.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Цікаві цифри

У дослідженні взяли участь 200 керівників європейських банків і ось які цікаві цифри вони озвучили:

  • 96% опитаних європейських банків відзначили значний вплив, яким позначився сovid-19 на їх операціях.
  • 89% відзначили, що сovid-19 збільшив швидкість змін у банкінгу з декількох років до декількох місяців.
  • 54% банків планують скоротити фізичну мережу філій.
  • 66% заявили про плани збільшити інвестиції в цифровий банкінг і послуги.
  • 84% відзначили, що їм потрібно прискорити свій внутрішній процес створення токенізованих, віртуальних або фізичних карт.
  • 75% відзначили, що сovid-19 назавжди змінив моделі бізнес-банкінгу.
  • 88% банків не були готові до такого попиту на онлайн і мобільний банкінг під час пандемії.
  • 3/4 банків заявили, що вони не були готові до змін, що відбулися в поведінці споживачів.
  • 80% опитаних заявили, що прискорили свої плани цифрової трансформації, причому багато хто вважає, що через сovid-19 такі проєкти повинні бути реалізовані раніше.

Читайте також: ВЕФ назвав 10 можливих наслідків епідемії для світової економіки

Як банки змінюються

Банки вкладають кошти в поліпшення свого онлайн і мобільного банкінгу, вдосконалення таких процесів, як диференційовані платіжні послуги, рішення з безпеки та боротьби з шахрайством, а також банківські та платіжні платформи.

«Covid-19 різко зрушив тимчасові рамки: 36% банків заявили, що Covid-19 «відкрив шлюзи» для модернізації основних банківських і платіжних систем. Ставлення до модернізації явно змінилося. Банки зараз активізують зусилля з трансформації, тому що вони знають: переможцями наступної ери банківської справи будуть ті, хто зможе найкраще скоригувати свою стратегію, щоб адаптуватися до нових норм», — зазначив Ян Джонсон, керуючий директор Marqeta в Європі.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися