Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 13:35

Сбербанк хоче стягнути з заводу Укроборонпрому 492 мільйони

Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні до Державної акціонерної компанії «Артем» (Київ) про стягнення заборгованості на суми $ 10,2 млн і 203,8 млн грн. Про це повідомляє ЕП.

Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні до Державної акціонерної компанії «Артем» (Київ) про стягнення заборгованості на суми $ 10,2 млн і 203,8 млн грн.
Фото: delo.ua

Що вимагає Сбербанк

Сбербанк обґрунтовує свою позовну вимогу неналежним виконанням відповідачем зобов'язань за договором про відкриття кредитної лінії від 20 січня 2014 року, через що у нього утворився борг перед позивачем. За нинішнім курсом, сумарно йдеться більш ніж про 492 млн грн.

Як пише FinBalance, остання сума — це 153,6 млн грн пені за прострочення боргу за тілом кредиту та 50,2 млн грн пені за прострочення відсотків по кредиту.

Підготовче засідання у цій справі відбудеться в листопаді.

Читайте також: Український Сбербанк повинні були докапіталізувати на $ 152 мільйони. Але відмовилися

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» — компанія зі структури Укроборонпрому. Спеціалізується на спеціальній військовій, авіаційній та медичній техніці.

Нагадаємо

  • У вересні Східний апеляційний госпсуд підтвердив борг Укрзалізниці як правонаступниці Донецької залізниці перед Сбербанком на суму $68 млн.
  • 7 жовтня Сбербанк Росії відмовився від додаткової емісії акцій української «дочки» на 4,3 млрд грн, рішення про яку спочатку ухвалили в червні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися