Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2020, 10:02

Fitch вказало на слабку прибутковість одного з українських держбанків

Державний Ощадбанк за підсумками трьох кварталів 2020 року задекларував прибуток 4,74 млрд грн, зокрема результат переоцінки — 3,62 млрд грн. Ідеться, перш за все, про переоцінку ОВДП-портфеля внаслідок ослаблення курсу гривні, пише видання Finbalance.

Державний Ощадбанк за підсумками трьох кварталів 2020 року задекларував прибуток 4,74 млрд грн, зокрема результат переоцінки — 3,62 млрд грн.
Фото: vchasnoua.com

Що кажуть експерти

На слабку основну дохідність Ощадбанку, без урахування ефекту від переоцінки цінних паперів і валюти, недавно вказало агентство Fitch, підтвердивши рейтинги чотирьох держбанків на рівні «В» зі стабільним прогнозом.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинги чотирьох українських держбанків. Прогноз «стабільний»

«У цьому контексті звернемо увагу, що позитивне сальдо руху грошових коштів Ощадбанку від операційної діяльності до змін в операційних активах та зобов'язаннях за перше півріччя склало всього 183,2 млн грн. Однак це краще, ніж «мінус» 249,6 млн грн, який був за перше півріччя 2019-го», — пише Finbalance.

Читайте також: Що зробив Кирило Шевченко за 100 днів на посаді глави НБУ

Раніше голова НБУ Кирило Шевченко розповів, що очікує придбання міжнародною фінансовою організацією частки в Ощадбанку. Разом з тим він зазначив, що для цього «ще потрібно провести значну роботу з перегляду відповідного законодавства і розвитку бізнес-моделі банку».

Раніше повідомлялося

  • Рада з фінансової стабільності 2 вересня погодила план входження Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізосіб з 1 січня 2021 року.
  • З огляду на великий депозитний портфель банку і, відповідно, потреба в значних внесках банку до Фонду, для установи буде передбачено перехідний період до 31 грудня 2023 року частини сплати регулярних зборів.

Коментарі - 2

+
+15
Zed99992
Zed99992
25 жовтня 2020, 17:09
#
Как из г**на не лепи конфету, а всё равно г***но получается.работал 3 года, отстойный банк отстающий во всем от привата моно и других, кумовство…
+
0
tracker
tracker
26 жовтня 2020, 3:16
#
>еще нужно провести значительную работу по пересмотру соответствующего законодательства и развития бизнес-модели банка
отличный предлог, чтоб отказаться от гарантирования государством всех вкладов в случае банкротства))) 

ну и поржу, если его купит Беня за 1 грн)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися