Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 19:22

Головне за тиждень: збереження облікової ставки, свіжий огляд депозитів і реальний курс гривні до долара

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 6%
Правління Національного банку ухвалило рішення залишити незмінною облікову ставку на рівні 6%. Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко під час монетарного брифінгу 22 жовтня.

Що зробив Кирило Шевченко за 100 днів на посаді голови НБУ
Минуло 100 днів з моменту призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Наскільки успішними вони для нього виявилися, однозначно відповісти важко.

Fitch підтвердило рейтинги чотирьох українських держбанків
Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові кредитні рейтинги чотирьох українських державних банків —Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку — на рівні «В» зі стабільним прогнозом.

Дохідність депозитів: банки продовжують випробовувати терпіння клієнтів
У великих банках на гривневих річних депозитах все ще можна заробити 11% річних. Але фінустанови продовжують знижувати дохідність вкладів. Як за два тижні змінилися пропозиції банків з депозитним портфелем понад 1 млрд грн – у свіжому огляді «Мінфіну».

З початку року портфель ОВДП фізосіб «схуд» майже на 1,7 мільярда
З початку 2020 року обсяг вкладень українців в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) зменшився з 9,6 млрд грн до 7,9 млрд грн. Це підтверджує статистика на сайті НБУ.

МВФ підрахував реальний курс гривні до долара
У 2020 році курсу гривні до долара за паритетом купівельної спроможності становить 7,33 грн/$. Про це йдеться в жовтневому огляді МВФ «Перспективи світової економіки».

Чи варто купувати акції українських компаній
Восени цього року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про плани створення повноцінного фондового ринку. Разом з тим вітчизняний фондовий ринок існує вже десятиліття, і «Мінфін» вирішив перевірити, які акції торгуються на ньому та хто з українських компаній вже вийшов на іноземні біржі і як там почувається.

В яких галузях зросла кількість вакансій
У першій половині осені кількість пропозицій з працевлаштування від роботодавців збільшилася на 40% порівняно з першою половиною літа. Про це свідчить дослідження ринку праці від grc.ua.

Про що ви хочете почитати на «Мінфіні»? Розкажіть нам, і ми напишемо

«Мінфін» відкриває нову рубрику — «На прохання читачів». У ній ми будемо публікувати статті, написані за запитами користувачів порталу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися