Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 15:51

Криптовалютна Ripple збирається тікати із США через регуляторів

Компанія фінансових технологій Ripple з оборотом $10 млрд, найбільш відома своєю криптовалютою XRP, розглядає можливість переїзду своєї штаб-квартири за кордон через незадоволення нормативно-правовою базою США. Про це повідомляє CNBC.

Криптовалютна Ripple збирається тікати із США через регуляторів
Фото: hashtelegraph.com

Що відбувається

Кріс Ларсен, співзасновник і виконавчий голова Ripple, вперше заявив про бажання компанії перенести свою глобальну штаб-квартиру за межі США в інтерв'ю журналу Fortune на початку цього місяця.

«Тоді як біткоїн та ефіріум мають певні «поблажки», статус криптовалюти Ripple залишається оповитим невизначеністю», – повідомляє компанія.

Читайте також: Як заробити на «крипті» більше, ніж на біткоїні

Гендиректор Ripple Бред Гарлінгхаус сказав, що насамперед компанія розглядає можливість переїзду до Великобританії. «Британський орган з нагляду за ринками не вважає XRP цінним папером – ключовим джерелом розбрату на своєму ринку США», – підкреслив Гарлінгхаус.

«Те, що ви бачите в Великобританії, є чіткою класифікацією, і британський регулятор фінансового ринку FCA взяв на себе провідну роль у визначенні того, як ми повинні думати про ці різні активи і варіанти їх використання. Результатом цього стала ясність в тому, що XRP не є цінним папером і використовується як валюта. При такій ясності для Ripple було б вигідно працювати в Великобританії», – сказав гендиректор.

Крім Великобританії, Ripple розглядає для переїзду Швейцарію, Сінгапур, Японію та Об'єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо

Ripple була залучена в судову тяжбу з деякими інвесторами в криптовалюти, які звинувачують її в продажу незареєстрованих цінних паперів, та заявах про XRP, що вводять в оману. Компанія звинувачення заперечує, відхиляючи припущення, що XRP кваліфікується як цінний папір.

Читайте також: Ripple впровадила програму кредитування бізнесу у криптовалюті

CNBC зазначає, що, між тим, офіційні особи Комісії з цінних паперів і бірж США заявили, що криптовалюти, такі як біткойн і ефіріум, не є цінними паперами, які слід регулювати так само, як акції та облігації. Статус XRP залишається оповитим невизначеністю.

Про Ripple

Це криптовалютна платформа для платіжних систем, орієнтована на операції з обміном валют без зворотних платежів.

Запущена у 2012 році під юрисдикцією США.

Особливістю є консенсусний реєстр (ledger). Базується на відкритій розділеній базі даних. Використовує процес узгодження, що дозволяє робити обмін у розподіленому процесі.

Протокол підтримує токени на фідуціарні гроші, криптовалюту, біржові товари або інші об'єкти, такі як милі пасажирів, які багато літають, або хвилини мобільного зв'язку.

Коментарі - 3

+
0
Skpablo17
Skpablo17
23 жовтня 2020, 16:16
#
Эт потому что риплю может нарисовать «руководство» Рипли скока вздумает. Удобная штука… проснулся утром- нариплил себе рипли и гуд. Рипля не майнится. Эмиссией рипли занимаются рипляне. Ну, ФБР их и стыдит…
+
0
mphet26
mphet26
23 жовтня 2020, 16:50
#
Какая разница что и как майнится, если нужная цена ставится легко на любую крипту? 80% самого битка контролируется 5ю компаниями из Китая. Вся эта муть и затормозила развитие перспективной технологии. Шарашка одним словом.
+
0
regantan
regantan
24 жовтня 2020, 15:15
#
Технология в целом *** . И это её основная проблема. Как концепция - может и вау. Но... Для чего-то большего чем распределенный нотариат она не подходит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися