Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 17:06

Як отримати максимум із кешбека

Поняття кешбек знайоме багатьом, проте далеко не всі знають, як використовувати його переваги на 100%. Ділимося рекомендаціями, як отримувати вигоду з кожної покупки, сплаченої банківською карткою, — 5 простих порад для отримання максимальної вигоди на прикладі програми винагород Cash’U CLUB від Альфа-Банку Україна.

1. Обирайте картку з кращими умовами кешбека

Це перший і найважливіший крок, який визначає всі інші. Важко отримати максимальну вигоду, якщо банк пропонує кешбек у розмірі 1%, сам обирає підвищені категорії та обмежує максимальну суму накопичення сумою в 500 грн. Або прив'язує програму кешбека до дорогої в обслуговуванні платіжної картки.

Тому шукайте банк, який пропонує найширші можливості за кешбеком. Наприклад, практично всі картки Альфа-Банку Україна, в тому числі і топові пакети послуг і навіть кредитка RED, входять до програми винагород Cash'U CLUB. Виняток — кобрендові картки та картки A-Club.

В ідеалі кешбек повинен нараховуватися при використанні як своїх, так і кредитних коштів. В Альфа-Банку Україна повертають від 0,5% до 20% витраченої суми при кожній покупці.

2. Привчіть себе планувати великі покупки з урахуванням кешбека

Кожне перше число місяця в програмі винагород Cash'U CLUB оновлюється список категорій з підвищеним кешбеком. Залежно від свого статусу, клієнт може обрати від 2 до 7 категорій. Статус зростає від «Новачка» до «Гуру» разом із загальною сумою нарахованого кешбека. «Новачок» може обирати 2 з 3-х категорій, а «Гуру» — вже 7 з 10.

Перш ніж визначитися з категоріями, складіть список покупок на місяць. Крім обов'язкових товарів і послуг, які ви купуєте на регулярній основі, включіть у нього позапланові витрати. Це можуть бути подарунки, підготовка до відпустки або школі, зміна сезонного гардеробу тощо. Перевірте, чи потрапляють великі придбання до категорії з підвищеним кешбеком. Якщо немає, то подумайте, чи можна скорегувати плани та перенести ці покупки на наступний місяць. Логічно, що чим вищий статус учасника Cash'U CLUB, тим рідше йому доводиться змінювати свої плани.

3. Частіше оплачуйте покупки гаджетом

Перш за все, це зручно і безпечно. Навіщо носити з собою платіжну картку, якщо можна заплатити смартфоном або розумним годинником? До того ж вони краще захищені, з точки зору фінансової безпеки.

А для власників карток Альфа-Банку Україна розраховуватися за допомогою переносних пристроїв ще й вигідно: за всі покупки, оплачені за допомогою гаджетів, у Cash'U CLUB нараховуються додаткові 0,5% кешбека. Тому намагайтеся всі покупки, які не належать до підвищених категорій кешбека, оплачувати безконтактно із застосуванням технологій Google Pay, Apple Pay або Garmin Pay.

4. Не виводьте накопичений кешбек дрібними сумами

Мінімальна сума кешбека, яку можна повернути на основний рахунок, складає всього 50 грн на місяць. Максимально ж можна вивести 5000 грн на місяць з урахуванням податків. Кешбеком можна компенсувати покупку, яка була оплачена карткою протягом попередніх 30 днів.

Щоб дійсно відчути переваги кешбека, не поспішайте виводити його на основний рахунок, як тільки набереться 50 грн. Заробіть таку кількість бонусів Cash'U, щоб можна було в один прийом компенсувати серйозну покупку.

5. Здійснюйте покупки з урахуванням діючих акцій

Щомісяця в Cash'U CLUB з'являються нові партнерські акції. Серед партнерів — мережі магазинів електроніки, бутіки з одягом і взуттям, АЗС, сервіси доставки їжі тощо. За покупки в магазинах партнерів налічується до 15% кешбека. З огляду на широкий вибір, учасники програми практично завжди можуть придбати потрібний товар або послугу з додатковою знижкою.

Крім того, банк регулярно проводить розіграші цінних подарунків, серед яких розумні гаджети, побутова та ігрова техніка, сертифікати в ресторани та багато іншого.

Щоб стати учасником програми винагороди Cash'U CLUB, достатньо оформити картковий рахунок в Альфа-Банку Україна. А щоб отримувати максимальну вигоду, встановіть мобільний банкінг Alfa-Mobile Ukraine. Так ви будете в курсі всіх акцій, зможете накопичувати і розпоряджатися бонусами на власний розсуд.

Коментарі - 6

+
+15
Fuzzy
Fuzzy
26 жовтня 2020, 11:00
#
Ага, получил кешбек в Альфе... покупал путевку, на нее был повышенный кешбек. Турагенство, по моей просьбе, разделило сумму на два платежа - чтобы задействовать 2 карты Альфа-банка. Первый (наимеменьший) платеж прошел без проблем, кешбек начислился. Со вторым пошли проблемы - 3DS реджект. Но у Альфы - все супер, нет никаких технических проблем, невзирая на мои скрины с явной ошибкой и информацию от WAYFORPAY. Через пару дней агент понял, что нужно что-то делать (в виду бездействия сто тороны банка) и через WAYFORPAY выставляет мне новый счет, который я с успехом оплатил. Однако, терминал имел другой МСС-код и Альфа отказалась начислять кешбек.
Конечно записал заяву, объяснил, приложил скрины, счета и квитанции с доказательством того, что по факту платеж подпадает по повышенную категорию, но увы.. Альфа-Банку наплевать (извините).
Предложили 200 грн, чтобы закрыть вопрос, не понимая, что дело не в деньгах, а в принципе и подходах к клиентам.
у меня лежало более 9тыс кешбека, который я и не думал трогать, для поддержания самого высокого статуса по кешью, но теперь все вывожу.
Клиент-ориентированность просто убила.
Вот и думайте, использовать ли программу данного банка.
+
0
Siege
Siege
26 жовтня 2020, 13:53
#
Программа у альфы отличная, а то, что у тур оператора терминал под другой мсс - это не проблема банка, а только Ваша, когда уже это понимать начнете.
+
+30
Fuzzy
Fuzzy
26 жовтня 2020, 14:09
#
Что Вы говорите? 3DS - к банку не имеет никакого отношения (кстати, знаете, что это такое?).
Ну и конечно, теперь начал понимать, после того, как Вы мне обяснили.
До этого-то, я ж темный был, банковскими продуктами не пользовался.
Все ждал - кто же объяснит?
а теперь все ясно.
Большое Вам человеческое спасибо!

А если серьезно, то если беретесь коментировать, то прочитали бы сперва внимательно.
но это, конечно, если Вы зарплату не от Альфы получаете :)
+
+5
VladyslavB
VladyslavB
27 жовтня 2020, 9:57
#
Для мене це як 30 срібняків.
Допомогати заробляти банку /хоч і самому мати вигоду/ російському банку в Україні - суперечить елеметраним моральним принципам.
+
0
53910117
53910117
2 листопада 2020, 12:22
#
Погоджуюсь із вами. Але треба визнати, кешбек у цього банку дуже гарний. Але через російські зв'язки я його ігнорую
+
+5
Fuzzy
Fuzzy
27 жовтня 2020, 18:37
#
Якщо банк Російський, то влада повинна вжити заходів для припинення його діяльності. ні?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися