Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 9:42

У Європі може збанкрутувати кожен другий малий та середній бізнес — опитування McKinsey

Керівники 55% малих і середніх підприємств в Європі очікують, що їм доведеться закрити бізнес протягом наступних 12 місяців, якщо їхні доходи залишаться на поточному рівні. Про це свідчать дані опитування аналітичного агентства McKinsey, повідомляє Reuters.

Керівники 55% малих і середніх підприємств в Європі очікують, що їм доведеться закрити бізнес протягом наступних 12 місяців, якщо їхні доходи залишаться на поточному рівні.
Фото: giftcool.ru

Прогноз McKinsey

Оцінюючи поточну траєкторію доходів малого і середнього бізнесу, McKinsey прогнозує, що протягом наступних шести місяців про банкрутство оголосить кожне десяте мале підприємство в Європі.

Пандемія сильно вдарила по цим компанія: 70% з них повідомили про падіння виручки. В Італії та Іспанії ситуація виявилася ще гіршою через масштаби пандемії і супутніх їй локдаунів.

Читайте також: У США збанкрутувала ще одна велика сланцева компанія

Приводів для оптимізму мало, і більшість респондентів описали економіку, як слабку. Це збільшує побоювання зростання банкрутств, дефолтів по кредитах а, отже, звільнень.

Уряди всіх п'яти країн, які брали участь в опитуванні, вже оголосили про додаткові заходи підтримки ринку праці в надії обмежити безробіття на тлі другої хвилі сovid-19.

McKinsey вважає, що тільки державні дотації та фінансова допомога міжнародних фінансових інститутів здатні запобігти масовому банкрутству малого бізнесу.

Методика проведення опитування

Опитування проводилося в п'яти країнах — Франції, Німеччині, Італії, Іспанії і Великобританії. Респондентами виступили 2200 керівників малих і середніх підприємств.

Читайте також: Рівень банкрутств малого і середнього бізнесу може потроїтися в цьому році — МВФ

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 3

+
0
Італій .
Італій .
23 жовтня 2020, 9:48
#
Так победим корону!
+
+29
LISTT
LISTT
23 жовтня 2020, 10:06
#
Значит что настоящее падение все еще впереди?
+
0
nighthawk357
nighthawk357
26 жовтня 2020, 16:05
#
Так
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися