Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 20:26

Головне за четвер: облікова ставка по-старому, затребувані українські акції і ввічливі колектори

Fitch підтвердило рейтинги чотирьох українських держбанків
Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові кредитні рейтинги чотирьох українських державних банків —Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку — на рівні «В» зі стабільним прогнозом.

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 6%
Правління Національного банку ухвалило рішення залишити незмінною облікову ставку на рівні 6%. Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко під час монетарного брифінгу 22 жовтня.

Чи варто купувати акції українських компаній
Восени цього року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про плани створення повноцінного фондового ринку. Разом з тим вітчизняний фондовий ринок існує вже десятиліття, і «Мінфін» вирішив перевірити, які акції торгуються на ньому та хто з українських компаній вже вийшов на іноземні біржі і як там почувається.

Чому Україна не готова до накопичувальної пенсійної системи
Український уряд планує з 2021 року запровадити накопичувальну пенсійну систему на базі приватних страхових компаній і недержавних пенсійних фондів. Проєкт тягнеться роками, проте зараз чомусь ці плани зазнали критики з боку міжнародної спільноти. Зокрема, про це йдеться в листі МВФ.

Колекторів змусять поводитися чемно. У Раді зареєстрували законопроєкт
У Верховній Раді 21 жовтня зареєстрували законопроєкт про захист боржників, який передбачає можливість застосування санкцій до колекторів у разі недотримання ними вимог етичної поведінки. Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися