Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 16:01

Запущено нову технологію прийому онлайн-платежів — Visa Tap to Phone

Технологія Tap to Phone, яка сьогодні доступна в Україні та ще понад 15 країнах, дає змогу підприємствам приймати безконтактні платежі на будь-якому пристрої Android із вбудованим NFC-модулем. Про це повідомила пресслужба представництва компанії Visa в Україні.

Запущено нову технологію прийому онлайн-платежів - Visa Tap to Phone
Фото: psm7.com

Чому зявилася ця технологія

Зі зростанням кількості цифрових платежів у світі, особливо під час пандемії covid-19, простий мобільний додаток може допомогти мільйонам підприємців швидко і безпечно приймати безконтактну оплату.

В опитуванні, проведеному Visa, 63% представників мікро- та малого бізнесу заявили, що вони схильні використовувати Tap to Phone, і понад 50% споживачів зазначили, що хочуть оплачувати покупки за допомогою Tap to Phone за умови доступності в точці продажу. Крім того, у недавньому опитуванні Visa майже половина споживачів (48%) заявили, що не будуть робити покупки в магазині, який пропонує тільки способи оплати, які потребують контакту з касиром або з пристроєм для зчитування карт.

За даними Visa, кількість безконтактних платежів зросла на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Tap to Phone перетворює смартфони або планшети Android на безконтактні термінали для точок продажів (softPOS). Цей економічно вигідний інструмент допомагає підприємствам легко стати частиною цифрової економіки, запобігти зниженню рівня продажів і поліпшити обороти, забезпечуючи прийом безконтактних платежів повсюдно і в будь-який час.

«Спрощення оплати покупок – один із способів поліпшити якість обслуговування клієнтів. Це економить час підприємця і клієнта, бюджет на установку POS-термінала і робить оплату швидкою і безпечною. Ми з упевненістю можемо сказати про новий етап еволюції платежів, яким є технологія Tap to Phone», – прокоментувала запуск нової технології старший віце-президент Visa у країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Можливості Tap to Phone

Згідно з даними Visa, щоденне харчування, транспортні витрати і купівля продуктів – найпоширеніші категорії використання рішень softPOS. Tap to Phone може поліпшити споживчий досвід іншими способами, зокрема:

  • Зменшення черг: при обов'язковому соціальному дистанціюванні на 1,5 м черги можуть ставати дедалі більшими. Tap to Phone допомагає швидко прийняти платіж у клієнтів у будь-якому місці.
  • Транспорт: на прикладі Білорусі та Японії очевидно, як функція Tap to Phone може допомогти усунути необхідність в окремих квитках і валідаторах.
  • Оплата при доставці: Tap to Phone усуває необхідність у готівці і фізичному дотику під час трансакції.

Крім того, технологія Tap to Phone відкриває особливі перспективи для 180 млн мікро- і малих підприємств там, де на ринках, що розвиваються, зараз частка електронних платежів становить менше 10%.

Алгоритм роботи

Для застосування Tap to Phone немає необхідності встановлювати додаткове обладнання, що зробить оформлення замовлень зручнішим для клієнтів.

Користувач просто завантажує додаток, який підтримується його екваєром, і після реєстрації і вибору банка-партнера підприємець може розпочати приймати безконтактні платежі всього за кілька хвилин. Tap to Phone гарантує безпеку завдяки використанню EMV-чіпа, де кожна трансакція містить динамічну криптограму, яку не можна використовувати повторно.

До речі

Tap to Phone є частиною програми Visa з підтримки 50 мільйонів малих і мікропідприємств у цифровій сфері. Уже зараз кількість підприємців, що використовують Tap to Phone, зросла на 200% за останній рік, і тепер послуга доступна в багатьох країнах Європи, Близького Сходу, Африки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки. Нещодавно Tap to Phone був запущений в Україні, Білорусі, Казахстані, Малайзії, Перу, Росії та Південній Африці, зовсім скоро ним зможуть скористатися в Бразилії, Італії, Великобританії та інших країнах.

2 млрд пристроїв Android у всьому світі можуть використовуватися як пристрої для прийому платежів.

Додатково про технологію Visa Ready для Tap to Phone

Після пілотного впровадження Visa Tap to Phone в минулому році компанія Visa залучила понад 35 нових партнерів, серед яких також партнери Visa Ready for Tap to Phone.

Програма Visa Ready для Tap to Phone допомагає швидко відстежувати доступність продуктів у всьому світі і скоротити час функціональної оцінки для провайдерів з майже двох місяців до декількох годин. При цьому технологія Ready для Tap to Phone дозволяє гарантує високі стандарти безпеки Visa.

Коментарі - 11

+
+37
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 17:11
#
Сначала было обрадовался продвижению технология.

А потому задумался: ведь теперь реально появляется опасность списания денег с карты через NFC мимо проходящим человеком.

Раньше это выглядело как ненаучная фантастика: человек должен был прогуливаться с габаритным POS-терминалом, сам терминал обязательно регистрировался на какой-то магазин и стоил не дешево. Тоесть чтобы даже просто отбить затраты на регистрацию фейковой фирмы и покупку терминала - надо было много бабла снять с карт. А уж про более-менее значимую прибыль речи и не шло.

Теперь можно в Дие зарегистрировать недорого фейковое ООО кофейни на бомжа, соседа-алкаша, бабули из села, открыть счёт в банке (бесплатно) и поставить программу банка для Tap2Phone на смартфон. И далее садится в маршрутку или трамвай и «обилечивать» попутчиков на псевдо чашку-кофе - сумма спишется без запроса пин-кода. Пока народ расчехлится, пока напишет жалобы, пока это всё дойдёт до банка и он заблокирует счёт - немало бабла накапает мошеникам.
+
0
Rumatha
Rumatha
22 жовтня 2020, 17:33
#
Браво!
401-ый способ для Остапа Бендера!
+
0
Fuzzy
Fuzzy
22 жовтня 2020, 17:41
#
Эмммм, а как без подтверждения пользователя с телефона пойдет оплата?
+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 17:46
#
Безконтактные оплаты имеют свой лимит на операции без запроса пин-кода. Устанавливается он на стороне платежной системы: в Мастеркарде это 500 гривен, в Визе 1000 гривен.
+
+15
Fuzzy
Fuzzy
22 жовтня 2020, 20:34
#
А, Вы имели в виду пластик.. согласен. для этого уже давно ношу RFID защитную карточку. может и маразм, но на душе спокойнее
+
0
Ivan Zayets
Ivan Zayets
22 жовтня 2020, 17:47
#
Такая схема будет работать только если не выключать NFS
+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 17:50
#
У большинства карт он вообще не выключается: такая фича на данный момент есть только у Монобанка.

Ну и выключать и включать при каждой оплате — то ещё удовольствие и попахивает параноей.

К тому же если карта заведена в Google Pay то платеж может списаться и с лежащего в кармане или удерживаемого в руке телефона — на нём выкючать NFC проще, но тоже надоест.
+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 17:52
#
Ну и да, я не утверждают что это прям рабочая схема. Но всё же теоретически она может быть использована.
+
0
u3IOm4uk
u3IOm4uk
22 жовтня 2020, 20:28
#
Теоретически возможна. Но чтобы списать с карты, нужно все таки близко к ней приставить «терминал». Чтобы списать с телефона, нужно его как минимум с начало разблокировать. А если владелец использует телефоны, то явно заметит что к его телефону пытаются что то приложить.

Но теоретически все возможно, но не так уж и легко. Потому у меня либо наличка, либо оплата телефоном/часами.
+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 20:32
#
Чтобы списать с телефона, нужно его как минимум с начало разблокировать.

Нет, там до кажись 100 гривен — можно и при заблокированном экране.

Я тоже раньше думал что надо обязательно разблокировать, а тут в отзывах кто-то открыл глаза — проверил и таки да, мелкие суммы проходят даже при заблокированном телефоне.

Чашка кофе из моего примера вполне впишется в лимит.
+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 20:37
#
Что помешает массовости: невозможно взять телефон и идти с ним вдоль других людей последовательно списывая у всех деньги.

Для списания надо инициировать, как обычной кассе, операцию оплаты, она будет только одна в некий промежуток времени, плюс имеет таймаут - надо чтобы телефон жертвы или карта оказались рядом именно в эту минуту.

Потом надо инициировать новую операцию.

Врядли банковске ПО для принимания платежей будет работать на зарутованных телефонах потому сделать это программно будет сложно или невозможно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися