Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 14:55

Прибуток Tesla збільшився у 2,3 рази

Найбільший в світі виробник електрокарів продовжує дивувати. За результатами третього кварталу, показник чистого прибутку компанії Tesla збільшився до 331 мільйона доларів, піднявшись у 2,3 рази, порівняно з минулим роком. У розрахунку на акцію прибуток склав 27 центів. Не враховуючи разові чинники, прибуток збільшився з 37 до 76 центів. Керівництво компанії похвалилось тим, що вдалось п’ять кварталів поспіль отримувати чистий і скоригований прибуток.

Найбільший в світі виробник електрокарів продовжує дивувати.
Фото: LBLV

У звітному періоді виторг Тесли збільшився на 39%, склавши 8,771 мільярда доларів. Результати виявились вищими за аналітичні прогнози. За очікуваннями експертів, скоригований прибуток становить 56 центів з виторгом у 8,28 мільярда доларів.

У планах компанії цієї осені продати більше 500 тисяч машин. При цьому керівництво зазначає, що досягти мети буде складніше через пандемію.

До кінця третього квартального періоду обсяг вільного грошового потоку виробника електрокарів склав 14,5 мільярда доларів, збільшившись з попереднього кварталу на 5,9 мільярда доларів. За рахунок розміщення допемісії вдалось залучити 5 мільярдів доларів.

В компанії повідомляють, що підприємство в Каліфорнії зможе вийти на виробничу потужність 500 тис. машин на рік до кінця 2020-го або на початку 2021-го. На шанхайському заводі збільшать річне виробництво до 250 тисяч автомобілів – співробітники компанії будуть працювати у три зміни.

Що стосується підприємств у Берліні та Остіні, то виробництво там планується запустити у 2021 році. Наступного року також почнуть виробляти електровантажівки.

На початку цього місяця Ілон Маск повідомив, що поставки в третьому квартальному періоді досягли рекордних показників – 139,3 тисячі машин, порівняно із торішнім результатом у 97,186 тисячі.

Після публікації звітності, акції Tesla на додаткових торгах подорожчали на 2,4%, відзначають аналітики LBLV. Капіталізація корпорації Маска збільшилась більше, ніж у п'ять разів з початку року.

Артем Прилучний, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін