Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 12:19

Українцям можуть повернути переплату за електроенергію

Нацкомісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір зобов'язати операторів системи розподілу повернути споживачам суми переплат за електроенергію до 1 червня 2021 року. Про це повідомляють Українські Новини.

Нацкомісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір зобов'язати операторів системи розподілу повернути споживачам суми переплат за електроенергію до 1 червня 2021 року.
Фото: kolomyia.today

Повідомляється, що станом на вересень 2020 року, з огляду на скарги споживачів, ВСР не виконали в повній мірі фінансові зобов'язання за договорами на поставку електроенергії і про користування електричною енергією та рекомендації, які були надані НКРЕКП.

Читайте також: Електроенергія в Україні подорожчала ще на 12%

У зв'язку з цим НКРЕКП намір зобов'язати операторів системи розподілу до 1 січня 2021 року узгодити з індивідуальними побутовими споживачами дозволену договірну потужність відповідно до оформленими паспортами точок розподілу. Оператори системи розподілу будуть зобов'язані повернути споживачам переплати.

Читайте також: Що буде з тарифами на електроенергію для населення. Голова комітету ВР дав відповідь

Раніше повідомлялося

  • Тарифи на електроенергію для населення в 2020 році залишаться на нинішньому рівні і підвищуватися не будуть. Про це заявив голова комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Коментарі - 4

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 жовтня 2020, 14:10
#
Ух, ты! «Нафтогаз» уже ( через пол года) вернул деньги по программе «газ про запас» сейчас и обл энерго вернут...
+
0
akapello
akapello
22 жовтня 2020, 20:07
#
A які були проблеми з Нафтогазом? Вони переплату зараховували в рахунок щомісячних платежів після закінчення зимового періоду. А далі дали можливість зарахувати решту залишку на аналогічну акцію на наступний зимовий період.
У мене витрати газу зовсім скромні. Я на цій акції виграв незначну суму. Та зробив наступну закупівлю газу «про запас».
Інша справа, що облік Нафтогаз веде якось наперекосяк. Дані в особистому кабінеті споживача і у паперових платіжках між собою не збігаються. Схоже, що все рахується у різних незалежних програмах, які між собою не кореспондуються.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 жовтня 2020, 21:43
#
НЕ НАДЛ ПСАТЬ БРЕД!!! По факту «Нафтогаз» развел потребителей на беспроцентный  депозит на 6 месяцев Эти деньги нельзя было использовать для оплаты газа по «коммерческой цене». А с 1 апреля ( по договоренности с правительством ) эти деньги перевел в оплату и газа и услуг по доставке.
+
0
akapello
akapello
23 жовтня 2020, 20:59
#
Ну, як так, то Нафтогаз застосовував різну політику по відношенню до мене і по відношенню до Вас. Співчуваю.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися