Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2020, 15:02

Зеленський пообіцяв прискорити введення податку на виведений капітал

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність поставити крапку в питаннях введення податку на виведений капітал і нульовий декларації. Про це він повідомив під час виступу у Верховній Раді 20 жовтня.

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність поставити крапку в питаннях введення податку на виведений капітал і нульовий декларації.
Фото: delo.ua

Що пообіцяв президент

«Створити екосистему для зовнішніх і внутрішніх інвестицій. Вивільнити додатковий внутрішній економічний ресурс — ідеться про податок на виведений капітал і нульову декларацію. Час поставити крапку в цьому питанні, і я готовий це зробити», — сказав Зеленський.

Він додав, що доручив уряду врахувати ці та інші важливі напрямки.

Читайте також: У Мінфіні назвали ризики введення податку на виведений капітал

За словами Зеленського, Україні необхідне «чітке бачення, куди і чому повинна рухатися наша економіка до 2030-го року».

Що таке податок на виведений капітал

Податок на виведений капітал — це модель оподаткування підприємств, яка може замінити традиційний податок на прибуток. Особливістю нового податку є те, що він пропонує платити державі збір тільки з тієї частини прибутку, яку підприємство виплачує своїм власникам.

Ті ж кошти, які підприємець інвестує у виробництво, від оподаткування звільняються.

Читайте також: Місія МВФ розкритикувала ідею податку на виведений капітал

Що думає бізнес про податок на виведений капітал

Деякі підприємці вважають прийняття цього податку несвоєчасним, побоюючись, що це зменшить надходження до бюджету. Інші впевнені в зворотному: що це реінвестування в розвиток українського бізнесу, поштовх для відновлення і посилення його ділової та інвестиційної діяльності.

Про доцільність такої докорінної зміни системи оподаткування і як податок на виведений капітал може допомогти бізнесу, раніше в колонці для «Мінфіну» розповів член Української ради бізнесу, засновник SMK group Денис Парамонов.

Коментарі - 1

+
+65
sadbuttrue
sadbuttrue
21 жовтня 2020, 16:08
#
Прискорювач ти наш, капітал виводять ті з ким ти і твоє оточення зустрічається і робить «договорняки», відповідно бджоли не можуть боротися проти мєду, це не логічно, правда?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися