Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2020, 10:42

Банк Goldman Sachs визнає провину в корупційному скандалі і заплатить штраф $2,8 мільярда

Американський інвестбанк Goldman Sachs виплатить владі США штраф $2,8 млрд, а його азіатське відділення визнає провину в обмін на припинення подальших переслідувань у справі про корупцію в малайзійському державному інвестфонді 1MDB. Про це пише Комерсант з посиланням на The Wall Street Journal і Bloomberg.

Американський інвестбанк Goldman Sachs виплатить владі США штраф $2,8 млрд, а його азіатське відділення визнає провину в обмін на припинення подальших переслідувань у справі про корупцію в малайзійському державному інвестфонді 1MDB.
Фото: ldaily.ua

Деталі угоди

Угода з американськими правоохоронними органами буде укладена у вигляді так званого відкладеного розгляду, при якому влада може знову почати переслідування, якщо до певного терміну фігурант вчинить нове подібне правопорушення.

Повідомляється, що в рамках угоди банк виплатить Мінюсту США штраф $2,2 млрд і поверне $600 млн незаконно зароблених коштів.

Передісторія

Скандал із малайзійським фондом вибухнув ще в 2015 році, коли в ході перевірки виявилися його борги на $11 млрд.

Розслідування виявило корупційні схеми за участю високопоставлених малайзійських чиновників і дозволило виявити майже $700 млн з цієї суми на особистих рахунках тодішнього прем'єр-міністра Малайзії Наджіба Разака.

Читайте також: Goldman Sachs оштрафували майже на 45 мільйонів

Інша частина коштів державного фонду пішла на хабарі іноземним чиновникам. Зараз колишній прем'єр відбуває тюремний термін за корупцію, його засудили до 12 років ув’язнення.

У липні Goldman Sachs оголосив про досягнення домовленостей з урядом Малайзії про врегулювання всіх претензій, виплативши владі Малайзії $2,5 млрд готівкою і надавши гарантії повернення ще $1,4 млрд, отриманих в якості доходів від активів, пов'язаних з 1MDB.

Загалом, за підрахунками американських ЗМІ, корупційний скандал у Малайзії обійдеться Goldman Sachs більш ніж в $5 млрд – у вигляді штрафів і компенсацій владі Малайзії та США.

Коментарі - 1

+
0
rredrred
rredrred
21 жовтня 2020, 11:51
#
Если от сделки они получили 11 млрд и потеряют 5 млрд то они в плюсе
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися