Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 15:37

Британський стартап створив дерев'яну платіжну карту. Комісії з платежів підуть на висадку лісів

Німецька пошукова система Ecosia інвестувала 1 млн фунтів стерлінгів у британський фінтех-стартап TreeCard, який виготовляє дерев’яні платіжні картки. 80% прибутку, отриманого з платежів, спрямовуватимуть на відновлення лісів, а решту 20% — на виробництво самих карт. Про це пише видання Процес.

Німецька пошукова система Ecosia інвестувала 1 млн фунтів стерлінгів у британський фінтех-стартап TreeCard, який виготовляє дерев’яні платіжні картки. 80% прибутку, отриманого з платежів, спрямовуватимуть на відновлення лісів, а решту 20% — на виробництво самих карт.
Фото: Ecosia

Функції карти та умови користування

Працюючи в мережі Mastercard, TreeCard функціонує як повноцінна дебетова карта з підтримкою безконтактних транзакцій і мобільних платежів.

Як і будь-яка платіжна картка, вона оснащена чіпом для безпечних розрахунків.

TreeCard має власний мобільний додаток, у якому можна стежити за витратами, розділяти рахунки з друзями і дивитися, скільки дерев було посаджено на кошти з кожної платіжної операції.

Комісія за користування карткою стягується не з користувача, а з продавця або магазину, в якому оплачують покупки.

За кожні витрачені $60 будуть висаджувати одне дерево, кажуть засновники проєкту.

Екологічність карти

Для виготовлення таких карток виробник використовує деревину вишні, усередині якої — пластик, але з перероблених пластикових пляшок.

З одного дерева можна зробити 300 тисяч таких карт.

TreeCard запустять у США, а також на деяких ринках ЄС і Великобританії протягом наступного року. Мета стартапу – висадити один мільярд дерев до 2026 року.

Проєкт реалізують за підтримки німецької пошукової системи Ecosia, яка направляє 80% доходів на соціальні блага, зокрема на висадку дерев.

Коментарі - 4

+
+37
dvded .
dvded .
20 жовтня 2020, 17:43
#
Карта для спасения норки, была бы из норки?
+
0
busypit
busypit
20 жовтня 2020, 22:31
#
Из дерева (ну и немножко пластика вторичной переработки).|
Карта для спасения экологии земли делается максимально возможной из экологически чистых, возобновляемых материалов. И вырученные средства отправляются на высаживание новых саженцев деревьев.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
21 жовтня 2020, 1:07
#
Дурня\\багатошаровість-все тоНУд у ж е  ускладнює переробку((...
+
0
busypit
busypit
21 жовтня 2020, 2:01
#
Дурня что-то самому себе придумать, и тут же собственную придумку раскритиковать ;)
Экологически чистые материалы предусматривают ускоренный процесс биоразложения без всякого сбора мусора, его сортировки и дальнейшей переработки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися