Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 13:49

Пандемія знижує ціни на нафту

Вартість нафти продовжує знижуватись через зростання ризиків падіння попиту. Інвестори переживають, що ситуація погіршиться через нову хвилю коронавірусу, повідомляють в LBLV.

Вартість нафти продовжує знижуватись через зростання ризиків падіння попиту.
Фото: LBLV

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Брент знизились на 0,87% – 42,25 долара за барель. Ф'ючерси WTI впали в ціні на 0,75% – до 40,75 долара за барель. Ф'ючерси WTI з виконанням у листопаді подешевшали на 0,1%, опустившись до 40,84 дол. за бар.

На настрої ринку продовжує тиснути швидке поширення коронавірусу у всьому світі. Нові карантинні обмеження, які вводяться в різних країнах, безпосередньо впливають на зниження вартості нафти. За офіційними даними, вчора кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 40 млн осіб.

Незважаючи на те, що зараз вартість нафти становить 92% від рівня, зафіксованого до пандемії, рано говорити про позитивну динаміку відновлення і чекати підвищення попиту на «чорне золото».

Ситуація також ускладнилася після публікації у ЗМІ новин про те, що комітет ОПЕК + при зустрічі не обговорив нові правила скорочення нафтовидобутку – учасникам рекомендували дотримуватися поточних вимог. Як стало відомо LBLV, плани на зимовий період будуть обговорюватись у листопаді.

Александер Дубинський, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін