Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 9:28

Голова Податкової розповів, які бізнеси перевірятимуть в разі зняття мораторію

ДПС готова взяти зобов'язання виходити на перевірки підприємств з річним оборотом не нижче 50 млн євро, якщо Кабмін зніме відповідні обмеження під час карантину. Про це повідомив голова відомства Олексій Любченко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

ДПС готова взяти зобов'язання виходити на перевірки підприємств з річним оборотом не нижче 50 млн євро, якщо Кабмін зніме відповідні обмеження під час карантину.
Фото: epravda.com.ua

Особиста позиція голови відомства

«Я можу взяти на себе зобов'язання менше 50 млн євро не виходити, крім ризикованих. Це моя особиста позиція. Крім ризикованих — наголошу», — сказав Любченко.

Він зазначив, що з березня цього року зупиненими залишаються 353 планові перевірки платників податків загальною сумою ризиків несплати податків на 39 млрд грн. Крім цього, необробленими залишаються документальні позапланові перевірки по нереальних операціях.

Читайте також: Бізнес побоюється, що Податкова відновить перевірки для наповнення бюджету

«Там сума можливого схемного податкового кредиту на 1,8 млрд грн. Є ще документальні позапланові перевірки: якщо податкова інформація свідчить про порушення платником валютного законодавства. Там майже 2,6 тис. повідомлень від НБУ по 1,1 тис. суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності», — вказав Любченко.

Читайте також: Мораторій на перевірки під час карантину стосується не всіх (інфографіка)

«Зараз законодавець дав право Кабміну знімати ці обмеження. На листопад-грудень 2020 року заплановано 812 перевірок на загальну суму ризиків понад 5 млрд грн», — додав Любченко.

Чому СБУ наполягає на відновленні перевірок

Нагадаємо, напередодні СБУ припинила в Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував оборот коштів на більш ніж 15 мільярдів гривень.

Центр функціонував протягом 2019-2020 років, організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Читайте також: Перевірки бізнесу: Опубліковано план на 2020 рік

До організації цієї схеми причетні посадові особи комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби.

У СБУ саме з метою розслідування цієї справи хочуть відновити перевірки на підприємствах.

Раніше повідомлялося

  • Європейська бізнес асоціація (ЄБА) побоюється, що Податкова відновить перевірки під час карантину з метою агресивного наповнення бюджету.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися