Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2020, 13:39

В Україні провели перший «бурштиновий» аукціон. Залучили майже 22 мільйони

Перший в Україні відкритий аукціон з продажу бурштину-сирцю пройшов 16 жовтня в Луцьку. На торгах продали 627 кг бурштину на загальну суму 21,6 млн грн. Про це повідомила пресслужба Волинської обласної ради.

Перший в Україні відкритий аукціон з продажу бурштину-сирцю пройшов 16 жовтня в Луцьку.
Фото: volynrada.gov.ua

Деталі аукціону

На аукціон виставили бурштин, видобутий комунальним підприємством «Волиньприродресурс». Офіційний видобуток каменю на Волині почався тільки в вересні цього року.

Всього було виставлено на торги 1 тонну 84 кг каменю.

Читайте також: Вартість спецдозволів на бурштинові ділянки зросла в 90 разів

За результатами торгів продано 627 кг 4 г бурштину на загальну суму 21 млн 650 тис. грн, або 763 тис. 675 доларів.

Зокрема, бурштин фракції від 0 до 2 г продавали одним лотом, вага — понад 18 кг 800 г. Ціна стартувала від $20 за 1 кг. У результаті торгів лот був проданий за $50 за кілограм.

Тепер в Луцьку планують проводити такі аукціони щомісяця, а в перспективі — виходити на міжнародні ринки бурштину.

Як стверджує народний депутат Ігор Палиця, проведенню аукціону перешкоджали правоохоронні органи й державна влада.

«За три роки, які нам не давали працювати, обласний бюджет втратив пів мільярда гривень, за які можна було побудувати школи, дитсадки, дороги. Це два бюджети розвитку Волинської області», — зазначив він.

Коментарі - 10

+
+82
Volshebnik
Volshebnik
18 жовтня 2020, 13:52
#
Порошенко же не мог за 5 лет это узаконить да? Потому что был в доле! При ЗЕ за год разобрались... выводы делайТЕ сами.
+
+101
bonv
bonv
18 жовтня 2020, 13:55
#
І звісно про «долю» пороха в цьому бізнесі — є офіційне підтвердження? Чи як завжди аби що ляпнути?
В психіатра:
— У вас, шановний, дах їде!
— Лікарю, дах не може їхати, в нього нема коліс!
— Ну, колеса я зараз випишу…
+
+21
preyvanamor
preyvanamor
19 жовтня 2020, 3:16
#
Неправильно! За 5 років хотіли «узаконити» і втягнути в долю пороша, чи когось ближчого до нього, але не вдалось підкупити. А при В.А.ЗЕЛЕН-ому швидко знайшли, кого купити і «узаконити». Тим більше сам голова офісу/адміністрації/секретаріату президента шукає способи, щоб «акуратна качать дЄньгі» і торгує держ. посадами... Ось і всі зорі зійшлись! Л - ЛОГІКА!
+
0
Sage05
Sage05
19 жовтня 2020, 11:11
#
При порохе- было лучше: можно было мимо кассы государственной всё возить. Дешевле- значит лучше. Он был честным: не торговал посадамы, но и не делал ничего, против того чтобы уничтожали лес и янтарь копали левачком. Какая всё-таки глупость: одни платят штрафы за вырубку леса на своей территории, и платят за ренту надр, а другие просто так- всё делают бесплатно. Ну дураки, правда?)
+
0
NetProfit
NetProfit
19 жовтня 2020, 14:08
#

Якщо зникне нелегальний видобуток завдяки таким аукціонам, можна буде це записати в плюси. Але він не зникне, бо:
1) аукціони покриватимуть лише частину видуботого бурштину 2) Під маркою легальності КП «Волыньприродресурс» буде видобувати в 10 разів більше заявленого 3) нелегальний видобуток, що здійснюється дрібними групами по глухих селах це аж ніяк не зупинить 4) легалізація черз аукціон — швидше за все виявиться просто медіа подією, якою будуть прикривати решту видобутку
+
+15
bonv
bonv
18 жовтня 2020, 13:57
#
– Неужели, все мои деньги пропали? Все, до последней копейки?
– Почему пропали?! Просто они теперь принадлежат кому-то другому.
+
+15
bonv
bonv
18 жовтня 2020, 14:30
#
Говорячи про компанії «АрселорМіттал», Сергій Верланов повідомив, що цей іноземний інвестор, який вклав $10 млрд, замість обіцяної інвест-няні отримав обшуки від СБУ, яка взагалі не повинна займатися економікою.
«Це сфальсифікована справа - не тільки спроба особистої помсти, а й попередження для всіх податківців в майбутньому: єдиний правильний і безпечний шлях - закривати очі на зловживання і порушення перевіряючих інспекторів і повністю ігнорувати аргументи платника. Краще викручувати руки бізнесу, тягнути його в суд і оплачувати судові витрати з державної кишені. Такі дії слідчих СБУ знищують інвестиційну привабливість України і підривають авторитет влади і віру підприємців у позитивні зміни», - пише Верланов.
На його думку, Генпрокуратура, як наглядовий орган, зобов'язана дати належну оцінку цій діяльності СБУ щодо забезпечення «хибно зрозумілих інтересів держави» і гарантувати дотримання законності в цій справі.
У своєму коментарі до цього посту в Facebook Верланова народний депутат Ярослав Железняк зазначив: «СБУ повинна забути про економіку. І ми дуже скоро їм в цьому допоможемо».
Як раніше повідомлялося, за даними Цензор.нет, СБУ готує затримання ексглави податкової Сергія Верланова прямо перед виборами, щоб показати виборцям боротьбу з корупцією і затримання високопоставленого чиновника, який працював в Кабміні Шмигаль і Гончарука.
+
0
Sage05
Sage05
19 жовтня 2020, 11:13
#
Ребятки на весь Кривбасс заявили что будут зп в конвертах платить, а потом удивляются откуда проверки. Ну как вам сказать :D в голове опилки, у таких ребят.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 жовтня 2020, 14:49
#
За это ЗЕ спасибо, пока друзья ЗЕ туда не добрались.
+
0
Bischof
Bischof
18 жовтня 2020, 15:31
#
Где-то заплакал один Розенблат...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися