Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2020, 19:20

Гривня дешевшає на міжбанку: як відреагують обмінники

Минулий тиждень не приніс позитивних новин з валютного ринку. Незважаючи на вихідний понеділок в США і святкову середу в Україні, перекоси попиту і пропозиції на міжбанку спрацювали проти гривні.

За 12-16 жовтня безготівковий долар подорожчав на 12 копійок — до 28,35 / 28,365 гривень. Правда, подешевшав євро з 33,37 / 33,38 до 33,25 / 33,264 гривень. Але це була повністю заслуга міжнародних ринків. Через посилення карантинних заходів в європейських країнах і складні переговори ЄС з Великобританією у зв'язку з Brexit — євровалюта просіла до рівнів близько 1,1720 долара, а періодично опускалася і нижче. Це відбивалося і на котируваннях українського міжбанку по євро.

Зростання напруженості в світі та в Україні через другу хвилю епідемії коронавируса, загострення пристрастей в США через наближення президентських виборів, майбутні місцеві вибори в Україні і посилення карантину в багатьох областях країни — все це призводить до напруженості і на валютному ринку. У тому числі і на готівковому. Більшість власників обмінників в ці вихідні встановлюватимуть, як мінімум, середній розмір спреду між купівлею і продажем валюти. Вони також будуть періодично змінювати свої цінники протягом суботи та неділі.

Читайте також: В листопаді «Мінфін» оновить валютний аукціон. Яких змін чекати

Курс валют на 17-18 жовтня 


Котирування готівкового долара в більшості пунктів обміну валют будуть у межах коридору: прийом 28,20- 28,30 гривень і продаж 28,35- 28,45 при спреді від 15 до 20 копійок. Деякі обмінники можуть скорегувати розраховані «Мінфіном» курси ще на плюс-мінус до 2-5 копійок в залежності від власних індивідуальних завдань, рівня конкуренції в регіоні та реального платоспроможного попиті на валюту.

Котирування євро. Євровалюта залишається головним інструментом для спекуляцій як світових, так і наших місцевих гравців. Валютні ралі по парі євро / долар напередодні американських виборів та проблем з коронавірусом у ЄС і в США — лише набирають оберти. Незважаючи на вихідні — підвищені ризики відбиваються на поведінці всіх світових ринків. Наші фінансисти будуть уважно стежити за тим, що відбувається на п'ятничній (нічний для України) азіатської сесії та відповідно коригувати свої цінники по євро на вихідні.

За розрахунками «Мінфіну», курс євровалюти в обмінниках 17-18 жовтня перебуватиме у межах: прийом 33,05- 33,15 гривень і продаж 33,20 — 33,35 гривень при спреді від 20 до 30 копійок. Деякі пункти обміну ще можуть скорегувати ці курси на плюс-мінус 3-5 копійок на євро.

Читайте такожСкільки треба грошей, щоб відкрити пункти обміну валют — експерт

Котирування російського рубля. Рубль, також як і ціни на енергоносії — продовжує лихоманити. Власники обмінників буду по ньому працювати в основному спираючись на реальний попит і пропозицію по цій валюті в своєму регіоні. І тому в ці вихідні курс рубля в різних обмінних пунктах буде перебувати в досить широкому коридорі.

За розрахунками «Мінфіну» в обмінниках в ці суботу та неділю прийом рубля буде у межах від 0,355 до 0,361 гривень, а продаж — в коридорі від 0,362 до 0,368 гривень за рубль.

Коментарі - 1

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
16 жовтня 2020, 23:50
#
Скутер бухає за отримані гривні від зливу старих баксів... здав старі, купив нові... на гривню дорогше. А що, свіжа копійка. Як не як. Гаманця провентилював і добре.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися