Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 17:36

Ще одна велика європейська авіакомпанія скорочує рейси

Ірландська Ryanair Holdings Plc, найбільший в Європі авіаперевізник-дискаунтер, в листопаді — березні виконуватиме лише 40% рейсів порівняно з аналогічним періодом роком раніше. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Ще одна велика європейська авіакомпанія скорочує рейси
Фото: rbc.ru

Чому скасовуються рейси

Причина такого скорочення зимового розкладу Ryanair — зниження кількості бронювань. Авіакомпанія пов'язує падіння замовлень, особливо на листопад — грудень, з обмеженнями на поїздки, що впровваджені владою країн ЄС і британським урядом.

«Ми вкрай жалкуємо про скорочення зимового розкладу, яке стало неминучим через неефективне управління авіаперевезеннями в ЄС», — зазначив глава Ryanair Майкл О'Лірі.

Прогнози

Як повідомляє авіаперевізник, Ryanair планував виконувати 60% рейсів і продовжує сподіватися підтримувати завантаженість рейсів на рівні близько 70%.

Авіакомпанія очікує, що в поточному фінансовому році перевезе 38 млн пасажирів порівняно з липневим прогнозом на рівні 60 млн.

В інших

Авіаперевізники зазвичай можуть прогнозувати довгостроковий попит і заздалегідь складати розклад, проте в цьому році представники галузі змушені регулярно змінювати плани в умовах карантинних заходів, які позначаються на бронюваннях, пише Financial Times.

  • Бюджетний авіаперевізник easyJet в жовтні-грудні виконуватиме тільки 25% рейсів порівняно з аналогічним періодом 2019 року.
  • Угорська Wizz Air скоротила зимовий розклад на 50%.
  • British Airways, яка залежить від далеких перельотів і бізнес-поїздок, у вересні виконувала лише 25-30% рейсів від звичайного рівня.

Читайте також: Wizz Air скасувала понад 20 листопадових рейсів з України

Коментарі - 3

+
+15
bonv
bonv
15 жовтня 2020, 18:05
#
Цей дощ надовго... Я про  пандемію і карантинні обмеження. Авіаперевізники попали на всі гроші.
+
+15
bonv
bonv
15 жовтня 2020, 18:07
#
А Баффет вчасно вийшов з акцій авіакомпаній.. Далекоглядний дядько:)
+
+30
bonv
bonv
15 жовтня 2020, 18:08
#
Технический анализ рынка форекс обычно показывает, что наилучшее время, чтобы торговать, было вчера:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися