Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 14:48

J.P. Morgan поліпшив рекомендації по українських євробондах

Аналітики J.P. Morgan опустили рекомендацію по єврооблігаціях України — до «відповідають ринку» (Marketweight, MW) з «вище за ринок» (Overweight, OW). Однак одночасно, як і раніше, рекомендують займати довгі позиції по ВВП-варрантах України. Про це йдеться в оновленому прогнозі і стратегії банку для ринків, що розвиваються.

J.P. Morgan поліпшив рекомендації по українських євробондах
Фото: cnbc.com

Нові маркери

В іншій аналітиці J.P. Morgan допустив включення ОВДП України, як і внутрішніх боргових держпаперів Сербії та Єгипту, в індекс GBI-EM, який зараз покриває ринки 21 країн.

Одночасно банк відзначив, що на початковому етапі частка України в ньому буде досить невисокою (0,11%), як і Сербії та Єгипту (відповідно 0,25% і 0,8%). Однак протягом тривалішого періоду (5-10 років) J.P. Morgan допускає досить значне зростання цих ринків і пропозиція на них більш високої прибутковості.

На думку банку, з урахуванням зростання ліквідності і низької прибутковості на більш зрілих внутрішніх ринках країн, що розвиваються, ці прикордонні ринки повинні знаходитися в зоні уваги.

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

Позиції України

Відповідно до представленого банком графіку середнього відгуку клієнтів в огляді ставок і валют, Україна за останній рік випередила Нігерію і Єгипет, а дещо раніше — Казахстан. Інтерес до українського ринку боргових паперів значно вищий, ніж до Гани і Сербії.

Серед ризиків у прогнозі зазначаються загострення ситуації з covid-19 і президентські вибори в США.

Коментарі - 5

+
+60
Італій .
Італій .
15 жовтня 2020, 19:40
#
Когда заголово прямо противоречит написанному в первом абзаце.

Молодцы, так держать!
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
15 жовтня 2020, 21:23
#
Согласно представленному банком графику среднего отклика клиентов в обзоре ставок и валют, Украина за последний год опередила Нигерию и Египет, а несколько раньше – Казахстан. Интерес к украинскому рынку долговых бумаг значительно выше, чем к Гане и Сербии


Гана,Сербия,Нигерия....и Украина.  Спасибо американцам за реформы,спасибо ринатику,коломойскому,пинчуку.  Гана,Нигерия....ну это же просто пипец
+
0
Kanarej
Kanarej
16 жовтня 2020, 0:51
#
А почему такая избирательность? Казахстан не вписался в картину пипца? :)
Кроме того, в данном случае речь идет о желании иностранных спекулянтов покупать наши ОВГЗ. Но Вы же, я так понимаю из Ваших комментариев, категорический противник иностранных спекулянтов. Значит должны быть довольны данным фактом. Или нет? Или просто зраду погонять? :)
+
0
Leonid Kramorenko
Leonid Kramorenko
16 жовтня 2020, 8:57
#
Нигерия и Казахстан нефтяные экспортёры, просто сейчас у них дела идут не очень-то из-за сокращения добычи. Вот, мы их и «догнали» по привлекательности, потому и интерес к нашим бумагам подрос. Вы бы не за беню и ринатика маялись, а за свою страну как-нибудь. В Швеции лишь 2% госбумаг у юрлиц, остальные на руках у подданых его величества Карла XVI Густава.
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
16 жовтня 2020, 22:04
#
А сколько % наших госбумаг у Британии,Франции,Бельгии,Германии,Сороса? Да,и при чем здесь Ринатик. Вообще,солнышко лазурное,не при чем. Распродал все госбумаги с коломойским с потрохами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися