Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2020, 13:46

Morgan Stanley купує керуючу компанію Eaton Vance за $7 мільярдів

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley купує Eaton Vance – одну з найстаріших фірм США з управління інвестиціями. Як зазначається на сайті банку, операція буде профінансована акціями та коштами.

Morgan Stanley купує керуючу компанію Eaton Vance за $7 мільярдів
Фото: ru.investing.com

Що це принесе Morgan Stanley

На думку аналітика банку Barclays Джейсона Голдберга, угода насамперед допоможе Morgan Stanley відносно недорогим способом досягти зростання доходів і активів під управлінням. «Останні зростуть з $665 млрд на кінець червня 2020 року до $1,2 трлн після завершення угоди», – наголошує він.

Загалом банк прогнозує зростання загального доходу з $3,8 млрд у 2019 році приблизно до $5 млрд у 2020 році. «Крім того, угода дозволить скоротити витрати на суму $150 млн на рік», – зазначається у повідомленні.

Угоду повинні схвалити регулюючі органи, її завершення планується на II квартал 2021 року.

Крім того, угода зміцнює репутацію генерального директора Morgan Stanley Джеймса Гормана як управлінця, котрий досягає зростання доходів через успішні злиття та поглинання. «Ще працюючи в підрозділі з управління власним капіталом клієнтів, він у 2009 році доклав руку до поглинання компанії Smith Barney. Рентабельність підрозділу тоді обчислювалася однозначними числами, а сьогодні становить 25-30%», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Єна, франк чи долар. У Morgan Stanley розповіли, в якій валюті краще зберігати гроші в 2020

Якою є вигода Eaton Vance

Повідомлення про угоду вплинуло на зростання акцій Eaton майже на 50% на відкритті торгів.

«До того ж, акціонери Eaton Vance отримають $28,25 і 0,5833 акції Morgan Stanley за кожну зі своїх акцій. Це на 38% перевищує номінальну вартість акцій Eaton Vance на закритті торгів 7 жовтня», – повідомили в компанії.

Читайте також: У Morgan Stanley назвали 4 ризики для ринку акцій

Раніше

Як зазначає The Wall Street Journal, минулого року Morgan Stanley придбав за $900 млн канадську фірму Solium Capital з управління опціонами, що їх одержують співробітники від роботодавців, а у лютому 2020 року – електронну трейдингову платформу E*Trade за $13 млрд.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися