Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2020, 13:18

Microsoft дозволила співробітникам працювати дистанційно постійно

Компанія Microsoft надала внутрішнє керівництво по «гібридному робочому місцю», щоб забезпечити більшу гнучкість в роботі навіть після відкриття офісів в США. Про це повідомляє The Verge з посиланням на внутрішнє керівництво компанії.

Компанія Microsoft надала внутрішнє керівництво по «гібридному робочому місцю», щоб забезпечити більшу гнучкість в роботі навіть після відкриття офісів в США.
Фото: mind.ua

Дастанційна робота. Що дозволять співробітникам

Компанія дозволить співробітникам вільно працювати з дому менше 50% робочого часу, або повністю перейти на дистанційну роботу з дозволу менеджера.

Працівники на дистанційній роботі позбудуться свого офісного робочого місця, але при бажанні зможуть користуватися спільним простором в офісі Microsoft.

Читайте також: Масове звільнення: В Microsoft штучний інтелект почав замінювати редакторів новин

Співробітникам також буде дозволено переїхати в інше місто країни і можливо навіть переїхати за кордон, якщо формат дистанційної роботи дозволить без проблем виконувати свої обов'язки.

Microsoft буде відшкодовувати витрати на домашній офіс, але витрати на переїзд залишаються за працівником.

Кому не пощастило

Дистанційна робота не передбачена для співробітників hardware- лабораторій, дата-центрів і працівників з очним навчанням.

Читайте також: Дистанційна робота в законі: що пропонують депутати

Раніше повідомлялося

Згідно з опитуванням Американської торгової палати в Україні та компанії Deloitte, близько40% українських компаній продовжать залишати частину своїх співробітників на дистанційну роботу.

Перспективи «дистанційки»

  • До 2028 року 73% компаній будуть хоча б частково працювати з віддаленими працівниками, за даними Upwork. До коронавірусу таких компаній було менше 30%.
  • У 2018 році в США економія серед компаній на працівників, які працювали віддалено, становила, за оцінками експертів, $5 млрд.
  • HubSpot повідомляє, що 83% опитаних визнають: дистанційна робота робить їх щасливішими, а 77% працівників віддалено працюють продуктивніше.

Читайте також: Працівники Google, Facebook і інших гігантів працюватимуть з дому до кінця року

  • Раніше «Мінфін» писав про переваги роботи онлайн та про те, які професії популярні для дистанційної форми роботи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися