Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2020, 12:49

Від «донорства» до «партнерства з розвитку». Шмигаль заявив про зміну концепції міжнародної допомоги

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про перехід в питаннях міжнародної допомоги від концепції «донорства» до «партнерства з розвитку» та позначив топ-5 пріоритетів українського уряду. Про це він говорив під час Форуму координації міжнародної технічної допомоги «Партнерство заради розвитку».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про перехід в питаннях міжнародної допомоги від концепції «донорства» до «партнерства з розвитку» та позначив топ-5 пріоритетів українського уряду.
Фото: rbc.ua

Що значить такий перехід

Прем'єр-міністр наголосив, що Кабмін продовжує послідовно втілювати реформи, спрямовані на відновлення економічного зростання й наближення України до ЄС.

За його словами, уряд переходить від концепції «донорства» до «партнерства з розвитку», і цей форум свідчить про початок спільного формування порядку денного і пріоритетів для розвитку.

Читайте також: Кабмін затвердив проект держбюджету-2 021. Ключові пріоритети

«Сфери діяльності уряду тотожні пріоритетам партнерів з розвитку. Зокрема, це економічна свобода, національна безпека, верховенство права, людський розвиток та ефективне управління», — сказав Шмигаль.

П'ять пріоритетів

Прем'єр також виділив 5 пріоритетів, які уряд має намір реалізувати в Україні.

  • створення фондового ринку для залучення інвестиційних і фінансових ресурсів в країну і пенсійну реформу, зокрема впровадження накопичувальної системи, розвиток подальших рівнів пенсійного забезпечення;
  • створення Національної економічної стратегії до 2030 року;
  • державне приватне партнерство в сфері інфраструктури, зокрема концесія портів, аеропортів, створення концесійних автодоріг;
  • реалізація Зеленого курсу ЄС в Україні за допомогою ініціатив в сфері водневої енергетики, справедливої ​​трансформації вугільних регіонів, управління відходами;
  • захист навколишнього середовища і створення в Україні стратегії перероблення відходів і утилізації сміття.

Читайте також: МВФ стурбований тим, як Україна витрачає кошти covid-фонду — Шевченко

Нагадаємо

  • 10 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про створення для України нової 18-місячної Програми Stand-by. Перший транш за програмою Україна отримала 11 червня.
  • Перед цим, в результаті переговорів, Україна і МВФ відмовилися від раніше погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF і переключилися на 18-місячну програму stand by.

Коментарі - 9

+
0
bonv
bonv
9 жовтня 2020, 13:03
#
Бла-бла-бла
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
9 жовтня 2020, 18:42
#
При чому всі 5 пунктів.
+
0
bonv
bonv
9 жовтня 2020, 21:37
#
При чому всі 1,5 року зе-влади а не тільки слуга ахметова..
+
+54
bonv
bonv
9 жовтня 2020, 13:04
#
- Яка професія найбільше шкодить здоров'ю?
- Найбільш шкідлива робота у політиків, особливо у нелохів і непрофанів. Стільки шкоди, як вони, не приносить більше ніхто.
+
+29
yurikiev
yurikiev
9 жовтня 2020, 13:09
#
«Я не халявщик, я партнер» - Льоня Голубков
+
+24
sadbuttrue
sadbuttrue
9 жовтня 2020, 13:30
#
Ви марнуєте час нашоі краіни! Ви все профукаєте, можете так і записати. Всі своі балачки залишайте при собі і не створюйте зайвих ілюзій для людей які поки ще продовжують вірити в диво, яке не відбудеться!
+
+9
Григорий П
Григорий П
9 жовтня 2020, 13:42
#
Не можешь,- уйди, дай дорогу другому, пока все не развалил. Как раз сейчас возможность уйти типо на позитиве, как «строитель дорог». Слабая украинская экономика больше не вынесет ваших псевдореформ.
+
0
shaitan
shaitan
9 жовтня 2020, 13:49
#
А теперь простыми словами, как мне видятся эти 5 приоритетов: 1. Продаём земельку (у кого она есть), откладываем на пенсию, в массы ретранслируем очередную победу.  2.  До 2030г «или падишах умрет или ишак сдохнет», в массы ретранслируем, что победа будет за нами. 3. Отдаём, не бесплатно конечно, а за очередной кредит, в массы ретранслируем очередную победу. 4. Вешаем «лапшу на уши» о водороде, берем кредит, угольные регионы закрываем, и в конце что бы проект побыстрее окупился повышаем тарифы на 200%. 5.Делам из Украины могильник по утилизации мусора, за кредит конечно, не забываем про массы и ретранслируем очередную победу.
+
0
artemkarpenko
artemkarpenko
12 жовтня 2020, 8:35
#
Когда имплементируем всё законодательство и сертификации по Асоциации ЕС?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися