Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 14:26

Ураган «Дельта» у Мексиканській затоці піднімає ціни на нафту

Вартість нафти в четвер росте через припинення нафтовидобутку і евакуацію працівників підприємств, що знаходяться в Мексиканській затоці. Як повідомляє LBLV, на регіон насувається ураган «Дельта».

Вартість нафти в четвер росте через припинення нафтовидобутку і евакуацію працівників підприємств, що знаходяться в Мексиканській затоці.
Фото: LBLV

Після таких новин ф'ючерси на нафту Брент піднялись на 0,26% – до 42,1 дол. за бар. Що стосується WTI, то нафта цієї марки подорожчала на 0,1% – 39,99 дол. за бар.

Вчора, після того як EIA відзначило зростання запасів «чорного золота» в Сполучених Штатах, нафта марки Brent впала в ціні на 1,6%, а WTI – подешевшала на 1,8%.

За прогнозами фахівців, цей ураган може посилитися до третьої категорії з силою вітру до 193 км/год. Нафтовидобувним корпораціям довелось евакуювати працівників зі 183 об'єктів, які щодня добували 1,5 млн бар. нафти.

На думку експертів, поки сподіватися на підвищення попиту на нафту не варто. Вчора з'явилась інформація про призупинення переговорів між Білим домом і Конгресом щодо нових стимулів.

Такий підхід американської влади не сприяє подальшому відновленню попиту, припускають аналітики LBLV.

Александер Миронов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін