Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 19:10

Головне за вівторок: скандал на «кухні» НБУ, інвестиції для ледачих та чому долар на межі глибокого обвалу

Депозити, що стрімко дешевшають, змушують власників великих сум замислюватися над альтернативою. Одна з них — інвестиції в нерухомість. Але що робити, якщо шукати орендарів або спілкуватися з ними щоразу, коли виникає проблема, — не ваш варіант?

У Раді НБУ пояснили, які наслідки можуть мати рішення про недовіру Рожковій і Сологубу

Жоден закон в Україні не забороняє Раді НБУ висловити довіру чи недовіру членам правління. Тим паче, що саме Рада НБУ призначає і звільняє членів правління НБУ за поданням глави НБУ і оцінює роботу правління в окремих сегментах роботи НБУ. Про це в фейсбуці написав член Ради НБУ Віталій Шапран.

НБУ назвав найзбитковіші банки на 1 вересня

Національний банк України підбив підсумки діяльності українських банків за 8 місяців 2020 року. Визначено найприбутковіші і найзбитковіші банки, серед яких є державні, з іноземним і приватним капіталом. Такі дані наведено у наглядовій статистиці Нацбанку на офіційному сайті.

Долар на межі глибокого обвалу. Статус захисного активу його не врятує — американський економіст

Колишній голова ради директорів Morgan Stanley Asia і викладач Єльського університету Стівен Роуч пророкує колапс долара на тлі зростаючого дефіциту поточного рахунку і скорочення внутрішніх заощаджень.

Шахраї придумали нову схему крадіжки грошей через Zoom

Шахраї придумали нову схему з використанням сервісу відеоконференцій Zoom. Про це йдеться в повідомленні міжнародної компанії Group-IB, яка спеціалізується на запобіганні кібератак.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 жовтня 2020, 11:16
#
22-й саміт Україна-ЄС у Брюсселі завершився підписанням шести спільних угод та запевненням з боку європейських лідерів, що ЄС підтримує прагнення України щодо угоди про асоціацію та проведення реформ на шляху до неї. За підсумками Україна та Європейський Союз досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію. Про це йдеться у заяві за підсумками саміту, зазначають Патріоти України.
Згідно з текстом документа, сторони очікують «подальшого зміцнення економічної інтеграції та регуляторного зближення в рамках Угоди про асоціацію».

Саміт визначив напрямки оновлення угоди: цифровий ринок, захист довкілля, боротьба зі змінами клімату (включаючи роль України у політиці Green Deal), фінансова співпраця.

Попередня робота на цих напрямках вже почалася.

Зауважимо, навколо формулювань пункту про оновлення угоди суперечки між українськими та європейськими дипломатами тривали до останнього моменту. Зрештою, до підсумкової заяви увійшли слова про глибшу економічну інтеграцію, як і наполягала Україна.
+
+10
Qwerty1999
Qwerty1999
7 жовтня 2020, 11:19
#
ЄС остаточно позбавився «рожевих окулярів» щодо «простого хлопця із народу» та його «команди реформаторів» і вперше дав знати про це некулуарно. Якщо на Банковій сподівались попетляти, то «Сделать их вместе» профанам від політики та дипломатії не вдалось.

Депутати Європарламенту звернулися до глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.

Текст листа адресований від євродепутатів Віоли фон Крамон, Міхаеля Галера та Раси Юкневічене.

Євродепутати зазначають, що у боротьбі з корупцією український уряд ще в перші дні вселяв надію.
«Сам президент передбачив »Україну своєї мрії«, де »вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники реальні тюремні строки«. Через 17 місяців ми не можемо не побачити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахаміє», - йдеться у листі.

«Ми не можемо не бачити, що деякі члени «Слуги народу» поширюють кремлівську дезінформацію, координуючи добре організовані напади на незалежні установи, такі як НБУ, НАБУ та САП. Ті самі члени не цураються дружити з олігархами та «недоторканними» або публічно виступати за розрив зв’язків з ЄС», - стверджують парламентарі.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися