Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 14:16

Airbnb планує залучити через IPO 3 мільярди доларів

Пандемія змінила життєві устрої кожного з нас. Незважаючи на те, що кордони багатьох країн все ще закриті, туризм почав повільно відновлюватися. Сервіс оренди житла Airbnb все частіше вибирають люди, які бояться заселятися у великі готелі через скупчення людей.

Пандемія змінила життєві устрої кожного з нас.
Фото: LBLV

LBLV, посилаючись на дані Рейтер, повідомляє, що сервіс Airbnb планує вийти на біржу вже в грудні цього року. Керівництво компанії прийняло таке рішення після несподівано швидкого відновлення бізнесу в період пандемії.

З детальною інформацією щодо розміщення акцій Airbnb можна буде ознайомитись після президентських виборів, які відбудуться у США в листопаді. При цьому наголошується, що точні терміни проведення IPO будуть залежати від ринкових умов, в тому числі і від волатильності.

Спочатку IPO планували провести ще у березні, але через пандемію довелось відмовитись від цього рішення. Тоді кількість замовлень впала на 90%, а виторг за другий квартал знизився на 67%.

У серпні сервіс подав заявку на проведення IPO на розгляд Комісії з цінних паперів. Клієнти почали активно користуватися сервісом, вибираючи замість готелів апартаменти, які пропонує компанія. В ході публічного розміщення акцій Airbnb планує залучити три мільярди доларів. Аналітики очікують, що сервіс оцінять в 30 мільярдів доларів (в березні називалась сума в 18 мільярдів доларів).

Портал Airbnb з’явився на ринку у 2008 році. На сайті представлені апартаменти з більше ніж сотні тисяч міст у 191 країні, відзначає LBLV.

Дмитро Золотарьов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін