Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 13:30

Компанія в США вперше отримала знижку «на бідність» при розрахунку штрафу

Міністерство фінансів США знизило в кілька разів штраф за порушення закону про корупцію за кордоном (Foreign Corrupt Practices Act), взявши до уваги складне фінансове становище компанії-порушника. Про це повідомляє xco.news.

Міністерство фінансів США знизило в кілька разів штраф за порушення закону про корупцію за кордоном (Foreign Corrupt Practices Act), взявши до уваги складне фінансове становище компанії-порушника.
Фото: gazeta.ru

Що відомо про компанію

Sargeant Marine Inc., яка займається виробництвом і транспортуванням асфальту і бітуму, переконувала правоохоронців, що штраф, якщо він буде накладено в повному обсязі, призведе до банкрутства компанії.

З огляду на це, американські правоохоронці знизили штраф для неї на 80%: з мінімум $90 млн до $16,6 млн.

Sargeant Marine, повідомив Мінфін США, у вересні визнала, що платила мільйонні хабарі чиновникам в Бразилії, Венесуелі та Еквадорі в 2010-2018 рр., щоб отримувати замовлення на поставку асфальту.

Читайте також:Компанії США скасували в цьому році 82 угоди M&A на суму $ 111,2 мільярда

У повідомленні відомства детально описується, які схеми для цього були використані. В результаті компанія змогла додатково заробити понад $38 млн, підрахували правоохоронці.

Відповідно до прийнятого порядку, штраф для Sargeant Marine мав би скласти $ 120-200 млн. Однак спочатку компанія отримала знижку за діяльну співпрацю зі слідством — 25%, що знизило суму до $ 90 млн. Sargeant Marine припинила діяльність в трьох країнах, де сталися порушення.

Правоохоронці вивчили звітність компанії, щоб зрозуміти, яку суму штрафу вона реально може заплатити. У 2019 Мінфін прийняв спеціальний порядок застосування штрафів до компаній, які мають обмежені фінансові можливості і можуть розоритися через штраф, завдавши тим самим шкоду ні в чому не винним працівникам.

Справа Sargeant Marine

Справа Sargeant Marine стала першою, в якому новий порядок був застосований, і вона показує, як правоохоронці, можливо, будуть використовувати новий порядок на практиці, пише The Wall Street Journal.

Читайте також: У США збанкрутувала ще одна велика сланцева компанія

Американські правоохоронці наклали значний штраф, але — в той же час залишили компанії можливість продовжити нормальну роботу і вести ефективний бізнес.

Мін'юст і раніше, накладаючи штрафи, брав до уваги фінансовий стан компанії-платника, проте новий порядок дозволяє робити це більш прозоро і послідовно, кажуть експерти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися