Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2020, 11:05

Курс долара та євро в понеділок: чого очікувати

У понеділок, 5 жовтня тренд на валютному міжбанку буде повністю залежати від завдань та курсових інтересів найбільших гравців. Після завершення минулого місяця та кварталу бізнес вже увійшов у звичайний діловий ритм і це відбивається на статистиці валютного ринку.

У понеділок, 5 жовтня тренд на валютному міжбанку буде повністю залежати від завдань та курсових інтересів найбільших гравців.
Фото: rbc.ua

За прогнозами «Мінфіну» обсяги торгів у понеділок будуть перебувати у межах до $ 210 млн при здійсненні до 420-620 угод.

На користь гривні зіграє необхідність у компаній закривати свої розрахунки з персоналом по зарплаті за вересень, проведення ними орендних платежів та оплати сировини і матеріалів. На всі ці операції клієнтам потрібна гривня і це забезпечить приплив валюти на міжбанк. Тим більше, що відшкодування ПДВ за минулий період експортерами вже майже повністю витрачені.

Проти нацвалюти спрацює продовження покупок валюти нерезидентами і «дочками» іноземних компаній та банків під репатріацію дивідендів, а також певний настрій учасників ринку на подальшу плавну девальвацію гривні. Продавці валюти, спостерігаючи поступове зростання котирувань — притримують частину валютної виручки, вважаючи за краще її витрачати по мінімуму. Це періодично скорочує обсяг пропозиції і на фоні стабільного попиту — провокує зростання курсу.

Відео: Борги України: що буде з доларом та євро

Готівковий ринок продовжить працювати з оглядкою на котирування міжбанку і періодично буде активно змінювати курси основних валют протягом дня. Особливо — по євро і рублю. По євровалюті — через стрибки курсу євро щодо долара на міжнародних ринках, що відбивається й на парі євро / гривня. По рублю — через постійні коливання співвідношення рубля до долара, що пов'язано як зі зміною цін на нафту, так і продовженням політичних і економічних санкцій проти РФ з боку країн ЄС та США. Для зменшення своїх ризиків за готівковим євро, власники обмінників збережуть спред між купівлею / продажем по ньому на рівні 20-30 копійок на євро, а по долару — вони, як і раніше, обмежаться спредом у межах 15-20 копійок.

Тактика Нацбанку на валютному ринку сьогодні особливо не зміниться. При невеликих коливаннях курсу долара у межах до 5-8 копійок — НБУ намагатиметься в ситуацію не втручатися і надасть учасникам ринку самим шукати компроміс по курсу. При зростанні курсових коливань на торгах понад 8-10 копійок ми побачимо або виходи Нацбанку з відповідною інтервенцією, або як альтернативу — продаж валюти Укргазбанком.

Курси міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 5 жовтня будуть у межах: долар — коридор 28,30 — 28,50 гривень, євро — коридор 33,10- 33,50 гривень.

На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати у межах: долар — коридор покупок і продажів 28,20 — 28,60 гривень, євро 32,65 — 33,50 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 28,10 — 28,35 і продаж 28,42 — 28,60 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 28,30 — 28,38 гривень та продаж 28,43 — 28,50.

Партнер прогнозу курсу — Прокредит Банк, німецький онлайн-банк

Будь-якої миті, де б ви не були, майте повний контроль над власними фінансами.

Хочете знати про валюту більше? Слідкуйте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 4

+
+49
Сергей emerald
Сергей emerald
5 жовтня 2020, 11:54
#
В понедельник, 5 октября тренд на валютном межбанке будет полностью зависеть от ....
флажка установленного регулятором, и больше не от чего.
+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
5 жовтня 2020, 11:55
#
Все верно, если кратко
+
+29
AleksandrBank
AleksandrBank
5 жовтня 2020, 11:54
#
05.10.2020

Рынок в пятницу показал свое желание пойти к 28.40, сегодня попытка закрепиться. На выходных в конце дня подняли курс, это было ожидаемо, я писал об этом, период получения ЗП до 10-го числа еще у некоторых.
НБУ с самого утра стал на 28.41, опять 3 коп рост и НБУ, тактика не меняется. Вывод дивидендов продолжится. Аграрии если и будут продавать валюту, только для потребности, остальное или в валюте или на хранение и продажа по более высоким ценам. Металлурги могут налить, и то это скорее средина-конец месяца, по потребности крохи.
Бюджет наполнять «слуги» смогут или за счет курса или за счет новых законов и налогов, которые они предлагают. За счет курса легче. Неделя должна быть очень активной, но ручное управление курсом как обычно любой драйв убирает, у нас в последнее время шатания в 5-7 коп.

Доллар 28.40, 2-3 коп разброс.
Евро 33.30-33.35, 5-7 коп разброс.

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/149637/
+
+9
motoruller
motoruller
5 жовтня 2020, 14:34
#
Защищают целевой уровень 28.41.
Коль его пройдем в течении 2-х дней значит целью был не он, дивиденды до пятницы. Потому или 28.41 цель или 28.53. Выше пока не видно.
Между делом банки разместили на депосертификатах 9млрд грн. Готовятся сливать валюту ведь гривну им больше некуда пристроить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися