Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2020, 14:02

Playboy знову виведе свої акції на ринок. Після 9 років перерви

Американська компанія Playboy Enterprises Inc., видавець однойменного журналу, перестане бути приватною компанією і знову виведе свої акції на відкритий ринок. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає ЕП.

Американська компанія Playboy Enterprises Inc., видавець однойменного журналу, перестане бути приватною компанією і знову виведе свої акції на відкритий ринок.
Фото: epravda.com.ua

Чим особлива ця угода

Playboy стане публічною компанією після злиття з Mountain Crest Acquisition Corp. у межах угоди, за підсумками якої компанію оцінили в $415 млн.

Mountain Crest є спеціалізованою компанією із цільових злиттів та поглинань (special purpose acquisition company, SPAC).

SPAC називають компаніями-«пустушками», оскільки вони не мають жодних активів, крім грошової ліквідності, і не ведуть операційної діяльності. По суті, вони є великими грошовими пулами, що котируються на біржі. Для компанії, яку купують, такий спосіб є «чорним ходом» для виходу на відкритий ринок.

Читайте також: Дебати Трампа і Байдена: як відреагують акції на успіх кожного з них

Повідомляється, що після завершення угоди Mountain Crest змінить свою назву, і її акції будуть торгуватися на біржі Nasdaq під тікером «PLBY». Очікується, що це відбудеться протягом 60-90 днів.

Нинішні акціонери Playboy після операції зі SPAC залишаться власниками 66% -го пакету акцій.

Читайте також: Американський інвестор назвав «бульбашкою» акції Apple, Amazon та Google

Передісторія

  • Playboy став приватною компанією в 2011 році, коли засновник Х'ю Хефнер в партнерстві з Rizvi Traverse Management викупили акції у міноритаріїв.
  • У липні 2018 року спадкоємці Хефнера, який помер у вересні 2017 року, продали частку, що залишилася в Playboy, фонду прямих інвестицій Rizvi Traverse.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися