Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2020, 15:16

Китайська влада розпочне розслідування діяльності Google

Уряд КНР планує почати антимонопольне розслідування щодо діяльності американської компанії Google. У Китаї вважають, що корпорація може зловживати своїм становищем на ринку, передає LBLV, посилаючись на дані Рейтер.

Уряд КНР планує почати антимонопольне розслідування щодо діяльності американської компанії Google.
Фото: LBLV

В КНР переконані, що американська компанія порушує правила конкурентної боротьби, використовуючи домінуюче становище ОС Андроїд. Ще минулого року телекомунікаційна компанія Huawei Technologies запропонувала провести це розслідування. Тоді пропозицію передали на розгляд антимонопольного комітету.

Як повідомляє Рейтер, посилаючись на власні джерела, рішення щодо розслідування можуть прийняти вже у жовтні. На думку аналітиків, ситуація може вплинути на і так непрості відносини між США і Китаєм.

Експерти впевнені, що новина про розслідування діяльності Google в Китаї з'явилась після звинувачень американського уряду, спрямованих у бік Хуавей. Влада Сполучених Штатів звинувачує китайську корпорацію у співпраці з розвідкою, а також у стеженні за американськими користувачами. Білий дім просить уряди інших країн відмовитись від покупки обладнання Huawei при переході на 5G, вказуючи на можливу небезпеку. Керівництво Хуавей вважає такі дії американського уряду політично мотивованими, а також такими, що порушують правила ринкової конкуренції.

LBLV нагадує, що у травні 2019 року Сполучені Штати внесли китайську телекомунікаційну компанію до «чорного списку», що не дає їй можливості без спеціального дозволу користуватися компонентами і технологіями американського виробництва. Незважаючи на це, Хуавей вже декілька раз давали відстрочку щодо санкцій, що вчергове доводить політичний підтекст даної ситуації. Акції Google незначно знизилися (на 0,029%) до 1465,60 долара.

Владислав Папуш, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін