Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2020, 14:27

Відтік капіталу з біржових фондів EM досяг рекордних значень

Станом до 25 вересня біржові фонди (ETF), орієнтовані на країни, що розвиваються і які є на біржах США, зафіксували рекордний з початку липня чистий відтік капіталу обсягом $ 635,9 млн. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні дані.

Станом до 25 вересня біржові фонди (ETF), орієнтовані на країни, що розвиваються і які є на біржах США, зафіксували рекордний з початку липня чистий відтік капіталу обсягом $ 635,9 млн.
Фото: finance.liga.net

У попередній звітний період чистий приплив капіталу в ці активи склав $ 83,8 млн, а чистий відтік з початку року — $ 15,8 млрд.

Де зафіксовано найбільший відтік

Основний відтік капіталу з орієнтованих на країни, що розвиваються ETF припав на ринок облігацій: ці фонди зафіксували чистий відтік у розмірі $ 525,8 млн, з яких $ 431 млн припав на EMB (найбільший американський ETF, орієнтований на облігації країн, що розвиваються з активами в $16 млрд).

Читайте також: Що таке ETF та як на них заробляти

Найбільший відтік капіталу в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) припав на російські активи (- $ 61.7 млн): відповідні фонди акцій втратили чисті $ 38,7 млн, а аналогічні фонди облігацій — чисті $ 23 млн.

Абсолютним лідером по відтоку капіталу стала Мексика (- $ 95 млн): відповідні фонди акцій втратили чисті $ 60,8 млн, а аналогічні фонди облігацій — чисті $ 34,1 млн.

Найбільший приплив капіталу зафіксували Гонконг/Китай.

Відтік капіталу з ринків країн, що розвиваються був обумовлений погіршенням епідеміологічної ситуації в Європі, песимістичними коментарями представників ФРС і відстрочкою прийняття нового стимулюючого пакету в США.

Читайте також: У 2030 році лише ринок космічного туризму сягне $3 млрд: як отримати свою долю

Азіатсько-Тихоокеанський регіон:

Найбільший приплив капіталу — Гонконг/Китай, найбільший відтік — Індонезія.

Європа, Близький Схід і Африка:

Найбільший відтік капіталу — Росія. Жодна країна цього регіону не зафіксувала чистого припливу капіталу.

Америка:

Найбільший відтік капіталу — Мексика. Жодна країна цього регіону не зафіксувала чистого припливу капіталу.

Що таке ETF фонд

ETF (скорочення від Exchange Traded Fund) — це фонди, чиї акції можна купити і продати на біржі. Засновує такий фонд і керує ним компанія, яку називають ETF-провайдером. Один провайдер може управляти відразу декількома фондами.

ETF вкладає гроші у значно більшу кількість активів і не рівними частинами, а залежно від особливостей конкретного фонду.

Наразі світ переживає бум інтересу до ETF. За підсумками минулого року, загальна сума інвестицій у такі фонди сягнула $6 трлн, а це вдвічі більше, ніж 4 роки тому. За прогнозом інвестиційної компанії BlackRock, ця сума сягне $12 трлн вже у 2024 р.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися