Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2020, 8:46

Американський інвестор назвав «бульбашкою» акції Apple, Amazon та Google

Акції найбільших IT-компаній світу — Apple, Amazon і Google — сильно переоцінені, заявив власник Rogers Holdings Джим Роджерс. Він не збирається в них інвестувати і радить звернути увагу на менш популярні активи, пише РБК.

Акції найбільших IT-компаній світу — Apple, Amazon і Google — сильно переоцінені, заявив власник Rogers Holdings Джим Роджерс.
Фото: quote.rbc.ru

Бульбашки

«Якщо звернути увагу на акції, які взагалі не падають, — то там зростає кілька бульбашок. Apple, Amazon і Google ростуть кожен день, вони торгуються за дуже високими цінами, тому що люди починають думати: «Ці акції ніколи не впадуть, вони будуть рости завжди». Я чув це раніше про багато ринків — нічого ніколи не росте вічно, все якось падає. Я не буду купувати ці акції, тому що знаю, що це бульбашка», — заявив Роджерс.

Що відбувається з акціями компаній

Акції найбільших технологічних компаній сильно додали в ціні за останній рік: зростання Apple за минулі 12 місяців перевищило 110%, Amazon — 83,95%, а Tesla — 769%. Індекс NASDAQ за цей же час зріс майже на 48% і станом на 2 вересня побив історичний максимум, досягнувши позначки 12 056,44 пункту.

Читайте також: Акції Tesla: «бульбашка» або перспектива на майбутнє?

Плани інвестора

Інвестор додав, що буде шукати можливості в непопулярних і депресивних галузях на інших ринках по всьому світу. Він також розповів, які саме галузі його цікавлять — це подорожі, туризм, сфера розваг.

«Люди припинили ходити по барах і ресторанах, виходити з дому, літати на літаках — але вони знову будуть це робити. І в цьому я шукаю можливості», -заявив Роджерс.

Раніше він заявляв, що не може інвестувати в Венесуелу або Північну Корею, оскільки є громадянином США. Проти цих країн діють американські санкції.

Читайте також: Як Apple і Tesla догодили 13 мільйонам користувачам Robinhood

«Це країни, які переживають катастрофу, в них дешево інвестувати. Придивіться до Венесуели, ви можете туди вкластися. Там катастрофа! Якщо вкластися в зруйновану країну, то через п'ять-шість років зазвичай можна заробити багато грошей», — сказав він.

Хто такий Роджерс

Джим Роджерс — один з найзнаменитіших інвесторів в світі. У 1970-ті він разом з Джорджем Соросом заснував фонд Quantum Fund, який за десять років приніс інвесторам 4200% доходу. Незважаючи на досягнуті результати, в 1980 році Роджерс покинув Уолл-стріт і захопився подорожами.

Читайте також: Apple, Facebook, Alphabet. Як купити акції іноземних компаній

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
1 жовтня 2020, 9:57
#
На піку акції не купляють:)))
+
0
bonv
bonv
1 жовтня 2020, 9:58
#
Закон Мерфи для трейдинга: Правило №1: Правильно выставленный ордер не срабатывает. Следствие: Если ордер сработал, значит, он был выставлен неправильно:)))
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
1 жовтня 2020, 10:00
#
Долги Украины: что будет с долларом и евро:

https://www.youtube.com/watch?v=hHVo7w6HYXg&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,

оставляйте комментарии под видео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися