Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 17:57

За час карантину ФСУ оплатив «лікарняні» на 25 мільйонів

Фонд соціального страхування (ФСУ) з початку пандемії направив 24,9 мільйона гривень на оплачувані лікарняні для 20 тисяч застрахованих осіб. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Фонд соціального страхування (ФСУ) з початку пандемії направив 24,9 мільйона гривень на оплачувані лікарняні для 20 тисяч застрахованих осіб.
Фото: glavcom.ua

Хто отримував виплати

З 20 тисяч застрахованих осіб — 5 тисяч це медики, які перебували на самоізоляції під контролем. Фонд соціального страхування компенсував їм втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусу.

Страхування від covid-19. Виплати до 50 тисяч гривень

Кому призначають виплати

Пройти оплачувану самоізоляцію українці, що працюють, можуть у разі безпосереднього контакту з хворим на covid-19. У такому випадку сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу (незалежно від тривалості страхового стажу) і 100% — для медичних працівників.

Читайте також: Рада проголосувала за фінансування виплат по безробіттю

ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п'ять днів оплачує роботодавець.

Як зазначають у Фонді, кількість осіб, які перебувають на «лікарняному», за останній місяць зросла майже вдвічі.

Нагадаємо

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
11 жовтня 2020, 23:16
#
«За время карантина ФСУ оплатил «больничные» на 25 миллионов» Это не фсу заплатил, а люди отчисляли со своих зарплат. Этих копеек на лечение никак не хватит. А от нашего государства хрен дождешься. У нас только чиновники за гос счет лечатся. Вон кернеса возили чартером в шарите лечиться. Это в той стране, где дети умирают, не дождавшись очереди или денег на лечение. Позор подонкам у власти
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися