Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 16:28

За рік інвестори вивели з бірж біткоінів на $5 мільярдів

Кількість біткоінів на балансах бірж за останній рік знизилася з 2,8 млн до 2,4 млн BTC. За цей період користувачі вивели близько $5 млрд в першій криптовалюті з більшості торгових майданчиків. Про це передає Cointelegraph з посиланням на дослідний сервіс CryptoQuant.

Кількість біткоінів на балансах бірж за останній рік знизилася з 2,8 млн до 2,4 млн BTC.
Фото: delo.uа

Що кажуть аналітики

Аналітик порталу Джозеф Янг припустив, що цей фактор говорить на користь зростання вартості біткоіна.

Відтік криптовалюти з бірж вказує, що все менше інвесторів мають намір продавати свої запаси BTC. Це підтверджується тим, що надходження монет на торговельні майданчики також падає, особливо в останні два місяці.

Однак у зниження балансів біткоіна на біржах може бути ще кілька причин.

Читайте також: Кількість користувачів криптовалюти збільшилася за рік на 189% — дослідження

Причини

Одна з них — безпека. Торгові майданчики схильні до ризику бути зламаними, хакери можуть вкрасти кошти користувачів, як це у вересні відбулося з KuCoin і Etherebase. Через подібні інциденти може зрости кількість інвесторів, що вважають за краще зберігати свої активи на холодних гаманцях.

Інша можлива причина — зростання популярності сфери децентралізованих фінансів (DeFi). Відносяться до неї сервіси, які пропонують можливість відкрити депозит, середні ставки по якому становлять близько 10% річних, хоча деякі платформи в перші дні своєї роботи пропонують прибутковість в тисячі відсотків, як це було з SushiSwap і Spaghetti Money.

Читайте також: Чому біткоіни став популярнішим в 2020 році

Більшість таких сервісів працює на базі Ethereum і не підтримує біткоін. Однак є можливість обміняти BTC на WBTC, це токен, курс якого прив'язаний до котирувань першої криптовалюти. Згідно з даними сервісу Defipulse, трейдери придбали вже 92 тис. WBTC, що також могло позначитися на балансах бірж.

Нагадаємо

У серпні користувачі з Китаю почали масово виводити з бірж криптовалюту. Відтік коштів був зафіксований з майданчиків Binance, Poloniex, Bittrex, Kraken, Kucoin і Bitfinex.

За словами місцевого журналіста Коліна Ву, це стало своєрідним рухом. Трейдери знімають монети, видаляють облікові записи і закликають інших до аналогічних дій.

Криптовалюта та Україна

Україна, як і раніше, залишається світовим лідером №1 по використанню криптовалют.

У Мінцифри відзначають, що Україна має такі високі показники на ринку віртуальних активів через низку причин:

  • українська спільнота блокчейн-розробників — одна з найбільших в світі (топ-3), і в Україні значне криптоком'юніті;
  • Україна демонструє високий рівень цифрової обізнаності населення (входить до топ-5 за безготівковими платежами в світі);
  • має якісний освітній інтелектуальний базис;
  • значна кількість дрібних підприємців займаються посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де для розрахунків використовуються віртуальні активи;
  • віртуальні активи стали зручними для використання українцями, оскільки Україна має ряд обмежень в традиційніших сферах: відсутній фондовий ринок, обмежений доступ до світового ринку капіталів, а вхід у ринок нерухомості високий.

Читайте також: Україна №1 в світі по використанню криптовалюта — Мінцифри

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися