Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 14:20

Кількість користувачів криптовалют збільшилась за рік на 189% — дослідження

Університет Кембриджа провів дослідження, за результатами якого кількість унікальних користувачів криптовалюти за рік збільшилася на 189%. Про це повідомляється в звіті університету.

Університет Кембриджа провів дослідження, за результатами якого кількість унікальних користувачів криптовалюти за рік збільшилася на 189%.
Фото: bits.media

Динаміка зростання

На поточний момент криптовалютними гаманцями володіють 101 млн осіб, при цьому самих гаманців налічується 191 млн. У 2016 році криптовалютою користувалося лише 5 млн осіб, а кількість гаманців на той момент становило 45 млн.

Цікаво, що за останній рік кількість користувачів криптовалюти збільшилася на 189%, а ось кількість гаманців лише на 37%. Це говорить про те, що нові користувачі заводять лише один гаманець.

Читайте також: Чому біткоіни став популярнішим в 2020 році

Динаміка інфраструктури

Дослідники також відзначили зростання інфраструктури стабільних криптовалют. З 2018-го по 2020 рік кількість постачальників послуг, які приймають для оплати Tether, збільшилася з 4% до 32%. Підтримка інших стейблкоінов збільшилася з 11% до 55%.

При цьому зростання кількості співробітників криптовалютних компаній, що працюють на повну ставку, сповільнилося на 29% в 2019 році.

Читайте також: У світі налічується вже більше 10 000 криптоматів

Також аналітики порахували, що 39% електроенергії для роботи майнінгового обладнання береться з відновлюваних джерел. В основному для живлення ферм використовується енергія, що виробляється гідроелектростанціями.

Динаміка в Україні

Україна, як і раніше, залишається світовим лідером №1 по використанню криптовалют.

У Мінцифри відзначають, що Україна має такі високі показники на ринку віртуальних активів через низку причин:

  • українська спільнота блокчейн-розробників — одна з найбільших в світі (топ-3), і в Україні значне криптоком'юніті;
  • Україна демонструє високий рівень цифрової обізнаності населення (входить до топ-5 за безготівковими платежами в світі);
  • має якісний освітній інтелектуальний базис;
  • значна кількість дрібних підприємців займаються посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де для розрахунків використовуються віртуальні активи;
  • віртуальні активи стали зручними для використання українцями, оскільки Україна має ряд обмежень в традиційніших сферах: відсутній фондовий ринок, обмежений доступ до світового ринку капіталів, а вхід у ринок нерухомості високий.

Читайте також: Україна №1 в світі по використанню криптовалюта — Мінцифри

Коментарі - 2

+
0
AkageMik
AkageMik
1 жовтня 2020, 8:02
#
О! Британские ученые заявили? ))))
+
0
zaNOza :)
zaNOza :)
4 грудня 2020, 10:00
#
Очень простой способ вывести деньги из страны без налогообложения к сожалению, пока без
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися