Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 18:00

Аналітики назвали п'ять головних загроз благополуччю пенсіонерів

Один з найбільших французьких інвестбанків Natixis опублікував нову версію дослідження Global Retirement Index. Автори дослідження оцінили рівень добробуту і фінансової безпеки пенсіонерів в 44 країнах, пише Forbes.

Один з найбільших французьких інвестбанків Natixis опублікував нову версію дослідження Global Retirement Index.
Фото: censor.net

Хто лідирував

Лідером зведеного індексу стали Ісландія і Швейцарія (по 82%), замикає трійку Норвегія. США опинилися тільки на 16-му місці, Великобританія — на 17-му. Останні три місця займають Туреччина, Бразилія та Індія.

Що загрожує забезпеченому життю на пенсії

Світовій впевненості в забезпеченні життя на пенсії в даний момент загрожують п'ять основних чинників, вважають автори дослідження.

На їхню думку, світова впевненість в благополуччі на пенсії і на початку 2020 року вже була нетвердою. До червня соціальні, економічні і фінансові ризики, а також загрози в галузі охорони здоров'я досягли точки кипіння.

Читайте також: Недержавний пенсійний фонд: що це, як обрати НПФ і відкрити рахунок

Natixis виділяє п'ять основних загроз добробуту пенсіонерів:

  1. Рецесія. З одного боку, зростання безробіття призводить до того, що надходження до пенсійних фондів різко скорочуються. З іншого боку, люди втратили дохои, а тому вирішили скористатися своїми пенсійними заощадженнями (там, де це можливо). У США люди в середньому забирали по $5500, більше 3000 чоловік зняли максимальну суму — $100 000. В Австралії до 7 липня люди забрали $25 млрд.

  2. Банківські ставки. Останні 12 років вони і так були низькими, а світовий карантин привів до ще більшого падіння, пише Natixis. Пенсіонерам доведеться уважніше стежити за доходами, а пенсійним менеджерам — проявляти винахідливість при управлінні довгостроковими зобов'язаннями. Виникає ризик того, що люди швидше витратять свої активи і можуть «пережити» свої заощадження.

  3. Державний борг. Підтримка економіки була необхідна, але вона спровокувала рекордні рівні державних боргів. В майбутньому через це законодавцям доведеться приймати непрості рішення про те, як справлятися з потребами пенсіонерів, попереджає Natixis.

  4. Зміна клімату. Зміни навколишнього середовища можуть серйозно вплинути на здоров'я і благополуччя людей похилого та інших вразливих груп населення. Природні катастрофи, пов'язані зі зміною клімату, можуть представляти суттєві фінансові ризики для пенсіонерів, які включають збиток нерухомості і подорожчання життя.

  5. Нерівність у доходах. Рух за соціальну справедливість знову привернув увагу до питань різниці в доходах. Незалежно від раси і статі, більш низький заробіток протягом життя призводить до більшого дисбалансу пенсійних заощаджень, фінансування і доходів.

Читайте також: Коли та на скільки. У Мінсоцполітики показали календар підвищення пенсій в 2021 році

Методика проведення дослідження

Автори дослідження оцінили рівень добробуту і фінансової безпеки пенсіонерів в 44 країнах, використовуючи 18 різних показників, які об'єднані в чотири субіндекси — здоров'я, фінанси, матеріальне благополуччя і якість життя. В результаті формується індикативний процентний показник.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних у гривні +50 балів від «Мінфіну»

Коментарі - 6

+
+32
giani
giani
29 вересня 2020, 18:05
#
Головна загроза благополуччю пенсіонерів - отримувати пенсію лише в Україні!
+
+85
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
29 вересня 2020, 18:05
#
Зеленський, Марченко, Шевченко, Разумков та Шмигаль.
+
0
yurahist
yurahist
29 вересня 2020, 21:04
#
«И у меня на это 5 причин. Первая причина - это...».
+
+21
bonv
bonv
29 вересня 2020, 18:17
#
Низькі пенсії і дирище в бюджеті - головні загрози пенсіонерів...
+
+15
bonv
bonv
29 вересня 2020, 18:17
#
Скоро в нашей стране до пенсии смогут доживать только те, кому она нафиг не нужна.
+
+6
bonv
bonv
29 вересня 2020, 18:19
#
Дефіцит Пенсійного фонду зростає. Чи вистачить грошей на виплати українцям і чи змінять пенсійний вік.
https://ukranews.com/ua/news/728276-pensiyi-v-ukrayini-nedofinansovani-shho-bude-z-vyplatamy
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися