Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 10:10

Криптобіржа Bitfinex вийшла на традиційний фондовий ринок

На популярній біржі цифрових активів Bitfinex з'явилися прив'язані до фондових індексів безстрокові свопи з розрахунком в Tether. Про це повідомляє Bloomchain.

На популярній біржі цифрових активів Bitfinex з'явилися прив'язані до фондових індексів безстрокові свопи з розрахунком в Tether.
Фото: bitnovosti.com

Що це дасть користувачам

Нові фінансові інструменти відкриють перед користувачами платформи можливість вийти на традиційний фондовий ринок.

Що відомо про свопи

На відміну від ф'ючерсних контрактів, у нових фінансових інструментів немає встановленого терміну дії. Всього на платформі з'явилося два деривативних продукти:

  • Безстроковий своп з прив'язкою до індексу STOXX Europe 50 (EUROPE50IXF0: USTF0). У нього входять дані про поведінку акцій 50 великих компаній в 18 країнах Європи.
  • Безстроковий своп з прив'язкою до індексу Deutscher Aktien Index (DAX) (GERMANY30IXF0: USTF0). На платформі він буде доступний під назвою Germany 30. У нього входять дані поведінки акцій 30 найбільших компаній Франкфуртської фондової біржі.

Запуск торгів свопами відбувся о 09:00 (UTC). Обидва інструменти представлені з кредитним плечем 100x. Доступ до роботи з ними буде відкритий 24/7. Для розрахунку по інструментах команда платформи обрала USDT. Представники ініціативи вважають, що такий підхід дозволив спростити процес роботи зі свопами.

Читайте також: Біржа Bitfinex заплатить $400 мільйонів за упіймання хакерів

Що кажуть на біржі

«Чиказька товарна біржа (CME) вийшла на ринок цифрових активів з ф'ючерсами на bitcoin. Тепер Bitfinex виходить на традиційні ринки», — так прокоментував нововведення технічний директор Bitfinex Паоло Ардоіно.

За його словами, запуск нових продуктів — крок назустріч надання клієнтам доступу до роботи з інструментами з «двох світів» на єдиній платформі.

Також нові фінансові інструменти, як вважає Ардоіно, дозволять клієнтам біржі підвищити ефективність своїх торгових стратегій.

Читайте також: Біткойн для «чайників»: як за вечір освоїти криптовалюту

Нагадаємо

На даний момент Bitfinex відстоює в судовому порядку свою непричетність до ринкових маніпуляцій. Нещодавно команда біржі і фахівці афілійованої з нею компанії Tether подали клопотання на відхилення позову в їх адресу.

Читайте також: Злет і падіння: Трейдери втратили $1,5 мільярда у криптовалюті за кілька годин

Коментарі - 2

+
+11
Доктор Пилюлькин
Доктор Пилюлькин
29 вересня 2020, 13:10
#
«Бессрочный своп с привязкой к индексу STOXX Europe 50 (EUROPE50IXF0: USTF0)»
А.... вот оно в чём дело. Вот теперь всё ясно, спасибо за пояснения. :-)
+
0
SindyEwer
SindyEwer
29 вересня 2020, 20:43
#
А туда добавят Криптон из экосистемы Утопия? Было бы круто
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися