Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2020, 12:46

ЗМІ: Трамп 10 років не платив податок на дохід. Він все заперечує

Президент США Дональд Трамп нібито 10 років не платив федеральний податок на дохід. Про це з посиланням на податкові декларації повідомляє The New York Times. Трамп вже назвав новину фейком і пообіцяв оприлюднити податкові декларації.

Президент США Дональд Трамп нібито 10 років не платив федеральний податок на дохід.
Фото: focus.ua

Що пише ЗМІ

NYT стверджує, що вивчила інформацію про податки Трампа і сотні його компаній за 20 років. Йдеться в тому числі про дані, які Трамп надав федеральній податковій службі США.

Як пише видання, в 2016 році Трамп заплатив $750 податку на дохід і стільки ж в 2017 році.

«Він взагалі не платив податок на дохід протягом 10 з попередніх 15 років — в основному тому, що повідомляв, що втрачав набагато більше грошей, ніж заробляв», — пише газета.

Читайте також: Bloomberg: Трамп за рік збіднів на $ 300 мільйонів

За даними видання, в 2018 році тільки від частки в реаліті-шоу Учень і за право використовувати його ім'я президент отримав близько $427 млн, а ще $176,5 — завдяки успішним інвестиціям у дві офісні будівлі. Тільки ці доходи могли змусити Трампа заплатити більше $100 млн, відзначає NYT.

Газета стверджує, що причина несплати податків полягає в підприємствах Трампа, якими він володіє і якими керує сам. Постійні збитки від них, про які він повідомляє, в значній мірі звільняють його від сплати федерального подохідного податку.

Читайте також: Трамп втратив за місяць $1 мільярд через «коронавірусну» кризу

Журналісти пишуть, що Трамп використовує доходи від своєї слави для покупки і підтримки ризикованих підприємств, а потім використовує їх збитки для того, щоб уникнути податків.

У той же час сам Трамп під час прес-конференції назвав інформацію фейком і пообіцяв оприлюднити свої податкові декларації.

NYT нагадує, що зробити це Трамп обіцяє з 2014 року.

Коментарі - 2

+
+38
Smehue4ki
Smehue4ki
28 вересня 2020, 13:10
#
Журналисты пишут, что Трамп использует доходы от своей славы для покупки и поддержки рискованных предприятий, а затем использует их убытки для того, чтобы избежать налогов.

При всей моей нелюбви к Трампу, то что он делает не является незаконным. Если можно включить убытки в налоговую ведомость и уменьшить позитивный финансовый результат для снижения налогов — почему нет, если это разрешено законодательством?

Пример. Можно купить машину как физлицо и заплатить абсолютно все налоги, а можно купить машину на своё предприятие списав все затраты и налоги на расходы и тем самым уменьшить свой налог на прибыль и ещё НДС к вычету получить. Трамп действует по которому варианту. Зачем платить больше?
+
+64
Kanarej
Kanarej
28 вересня 2020, 13:21
#
Да неважно, там же ж выборы на финишной прямой. Главное вбросить, а там пусть доказывает - времени осталось слишком мало. Даже если неправда и будет опровержение - все равно каждый подобный вброс пойдет в минус его рейтингу... технологии, манипуляции...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися