Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 11:37

JPMorgan заплатить 1 млрд штрафу за маніпуляції на ринку трейдерів

Найбільший в США банківський холдинг JPMorgan Chase & Co. готується заплатити штраф в розмірі майже $1 млрд для врегулювання претензій влади країни, пов'язаних з маніпуляціями при торгівлі ф'ючерсами на дорогоцінні метали і казначейськими цінними паперами. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Найбільший в США банківський холдинг JPMorgan Chase & Co.
Фото: itc.ua

Що відомо

Ця угода може покласти край розслідуванням, які в даний час проводять міністерство юстиції США, Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) і Комісія з цінних паперів і бірж (SEC).

Читайте також: П'ять міжнародних банків оштрафували на понад 90,5 мільйона

Передісторія

Раніше в регуляторів виникли підозри, що деякі трейдери банку використовували так званий «спуфінг» (spoofing), тобто розміщували значні замовлення, здатні вплинути на ринкову динаміку, з самого початку маючи намір їх анулювати.

«Спуфінг» може створювати скачки попиту на цінні папери, які засновані на помилкових даних. Дана практика була визнана незаконною в США в 2010 році.

Читайте також: Brexit: JPMorgan виведе активи на $ 230 мільярдів з Британії

Можливий штраф може стати рекордним за подібні маніпуляції, про домовленість може бути оголошено на цьому тижні, відзначили джерела. За їх словами, угода про врегулювання не повинна призвести до яких-небудь обмежень діяльності JPMorgan.

Очікується, що банк визнає правопорушення.

Торги на біржі

Котирування акцій JPMorgan на торгах в четвер знизилися. З початку року капіталізація банку впала на 33,8%, до $282,6 млрд.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
25 вересня 2020, 11:58
#
Ринок це завжди маніпуляції
+
+58
bonv
bonv
25 вересня 2020, 11:58
#
Октябрь – один из самых опасных месяцев в году для игры на бирже. Остальные опасные месяцы: январь, февраль, март, апрель, май, июнь, июль, август, сентябрь, ноябрь и декабрь:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися