Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2020, 8:41

Доходи людей у всьому світі впали на $3,5 трильйона — МОП

За перші дев'ять місяців 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи людей у ​​всьому світі, отримані від роботи, впали приблизно на 10,7%, або на $3,5 трлн. Про це повідомила Міжнародна організація праці (МОП), пише РБК.

За перші дев'ять місяців 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи людей у ​​всьому світі, отримані від роботи, впали приблизно на 10,7%, або на $ 3,5 трлн.
Фото: unian.net

Ця цифра, не включає фінансову підтримку, що надається урядами країн для компенсації скорочення робочих місць під час пандемії.

Доповідь організації

Тільки в другому кварталі переглянута оцінка глобальної втрати робочого часу склала 17,3%, що еквівалентно 495 мільйонам робочих місць з повною зайнятістю, проти попередньої оцінки в 14% або 400 мільйонів робочих місць", — йдеться в доповіді.

Читайте також: Як карантин вплинув на гаманці українців (інфографіка)

Хто постраждав більше

Від пандемії більше постраждали люди в країнах з економіками, що розвиваються.

«Скорочення робочих місць як і раніше порушує роботу ринків праці в усьому світі. Працівники в країнах, що розвиваються, і країнах з ринковою економікою, особливо ті, хто займається неформальною зайнятістю, постраждали в набагато більшому ступені, ніж в минулі кризи», — відзначають в організації.

Читайте також: 73% читачів «Мінфіну» змінять ставлення до грошей після локдауна

У МОП заявляють, що скорочення кількості зайнятих, як правило, більше торкнулося жінок, ніж чоловіків.

«Крім того, переглянуті прогнози на четвертий квартал передбачають більш похмурі перспективи, ніж передбачалося раніше», — говориться в доповіді.

Читайте також: Випити і закусити. Що українці купують онлайн на карантині

Раніше повідомлялося

  • З початку карантину (з 12 березня по 31 серпня) статус безробітного отримали 444,4 тисячі українців. Загалом на 31 серпня кількість безробітних становила 477,7 тисяч громадян — це на 73% більше, ніж станом на цю ж дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримували 400 тисяч чоловік.
  • До 3,1 млн українців або 17% від робочої сили на піку карантину перебували в стані прихованого безробіття — зайнятість цих людей була зменшена або їх відправили в неоплачувану відпустку.

  • Національний банк очікує, що рівень безробіття в 2020 році досягне 10%, а не 9,5%, які НБУ прогнозував у квітні.

  • З початку року всього працевлаштовано понад 409 тисяч громадян, в тому числі за період карантину (з 12 березня по 28 серпня) — 260 тисяч.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
24 вересня 2020, 9:43
#
Будет ли доллар по 29 гривен и зачем Нацбанк ослабляет гривну

https://www.youtube.com/watch?v=9ENCIxIeS2g&feature=youtu.be

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,
оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися